FINSHIFT | ANALYSE

Kundene stoler ikke på Sbankens «sparetiltak»

Uroen i Sbanken-leddene har ikke stilnet. Med under en måned igjen til kundene skal flyttes over i ny app, har DNB-konseptet fått et annet problem.

Publisert

Dette er et oppdatert utdrag fra vårt nyhetsbrev, FinShift, som sendes ut hver onsdag.

Hva er saken? 

Backlogen av kunder som ønsker å flytte sine aksjesparkontoer til en annen bank har vokset seg så stor at man nå har måttet trykke på pauseknappen.

Den siste uken har har de som har vært på vei ut med sine ASK-kontoer fått beskjed om at de må smøre seg med tålmodighet og at flyttesøknader (Request For Holding, RFH) fra og med mandag 26. februar ikke vil bli behandlet inntil videre.

«Vi tar imot RFH og samler opp for innlesing senere. Så lenge kunde står i vent på behandling av flytt, har kunde tilgang til sitt depot og kan kjøpe, selge og ta ut penger av depotet. Vi antar at vi vil bruke perioden fra nå til påske med å ferdigstille ASK flytt som allerede er i prosess. Vi vil komme tilbake med mer informasjon så snart vi igjen kan besvare RFH», kommer det frem i en e-post Sbanken har sendt til andre tilbydere i markedet, som igjen har spredd seg til kunder på flyttefot.

Hvorfor er det interessant?

I midten av januar kom DNB med nyheten om at Sbanken-kundene skulle få ny app og at nettbanken skulle legges ned. Det resulterte i en ny bølge protester.

Denne gangen fra en litt annen type kunde enn tidligere. Det var sparekundene som var blitt i tvil om sparingen ville bli videreført som en integrert del av den nye appen. Plutselig kunne både Kron og Nordnet melde om en heftig økning i nye ASK-kontoer.

En slags første fasit på flukten kom da DNB la frem Q4-rapporten i slutten av januar. Banken hadde tatt frem statistikk som viste at antallet Sbanken-kunder vare flere nå, enn da DNB la inn bud på Sbanken. Men tallene viste også at veksten hadde stoppet opp eller sunket det siste året. Blant annet kom det frem at Sbanken i løpet av januar hadde mistet omtrent 2000 kunder.

Den flukten har sikkert bidratt til å bygge opp etterslepet, som gjør at Sbanken nå må trykke på pauseknappen.

Hva er konsekvensen?

Utfordringene er neppe over for Sbanken.

Selv om man klarer å ta unna hele køen før alle kundene flyttes over på ny app og plattform til påske, vil det parallelt bygges opp en ny kø som må påbegynnes i april. Hvor stor den er da, er det ikke noen som vet i dag. Men vi kan nå gå ut ifra at den ikke er helt ubetydelig.

Skulle noe gå feil i påskens flytteprosess, eller at den nye appen blir dårlig mottatt, kan fort gå mot et nytt berg av flyttesøknader.

Relaterte saker:→ Sbanken-kunder får ikke flytte aksjesparekonto før over påske – grunnet stor pågang→ (+)Spiten: – Sbanken er en bankbyttebank→ DNB skroter nettbanken til Sbanken og bygger ny app→ (+) Var det dråpen for Sbanken-kundene?→ (+) Har fått 30 ganger flere kunder fra Sbanken enn normalt