BEDRIFTSBANK

Ny skatteoversikt for bedrifter i mobil- og nettbank skal testes av disse bankene

En ny løsning fra Skatteetaten i samarbeid med bransjen skal gi bedriftene mer oversikt direkte i nett- og mobilbanken.

Produktansvarlig for DNBs bedriftsapp, Camilla Berggren.
Publisert Sist oppdatert

Skatteetaten skriver i en melding torsdag at det er like før bedrifter får skatte- og avgiftskravene direkte i mobil- og nettbanken sin. Løsningen kommer som et produkt av Digital samhandling offentlig privat (DSOP).

35 prosent av henvendelsene Skatteetaten får handler om spørsmål om hvor mye bedriften skylder og for å få en kontoutskrift for å skaffe seg oversikt. Derfor ønsker man en løsning på problemet der små og mellomstore bedrifter skal få mer oversikt direkte i sin mobil- og nettbank.

– Løsningen er et resultat av et aktivt samarbeid med finansnæringen, og viser hva vi kan få til når offentlige og private aktører samarbeider. Ved å benytte metodene i Digital samhandling offentlig privat (DSOP) lykkes vi med å drive innkreving på bedre måter, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

I meldingen oppgir Skatteetaten at løsningen først skal testes ut av DNB overfor enkelte kunder, og iløpet av første kvartal 2024 vil også Sparebank 1 og Sparebanken Vest teste ut løsningen.

– Vi i DNB gleder oss til å tilby våre bedriftskunder bedre oversikt og kontroll over egen økonomi. Dette skal vi teste ut nå i DNBs bedriftsapp for et utvalg kunder. Prosjektet er et håndfast bevis på hvorfor det lønner seg med offentlig-private samarbeid og hvordan vi sammen kan gjøre hverdagen enklere og mer effektiv for bedriftene, sier Camilla Berggren, produktansvarlig for DNBs bedriftsapp.