KAPITALFORVALTNING

Borea henter to porteføljeforvaltere fra Nordea

Bare uker etter at Frendegruppen kjøpte 70 prosent av Borea har kapitalforvalteren begynt oppbemanningen.

Audhild Aabø og Jon Hille-Walle
Publisert

For en måned siden annonserte Frende-bankene at de har kjøpt opp 70 prosent av kapitalforvaltningsselskapet Borea. Planen er å bruke kompetansen i Borea og bankenes distribusjonskraft til å skalere kapitalforvalteren. Nå har Borea ansatt to porteføljeforvaltere fra Nordea, det skriver de på egne hjemmesider.

De to er Jon Hille-Walle og Audhild Aabø. Førstnevnte har jobbet særlig mye med selskaper i olje- og oljeservice, og har forvaltet Nordea Norge Pluss. Sistnevnte har spesialisert seg på konsum- og sjømatselskaper, og har vært forvalter for Nordea Global Diversity Engagement Fund.

– Vi er svært glade for å kunne melde at vi nå styrker laget ytterligere med to erfarne aksjeforvaltere. Med ansettelsen av Jon og Audhild ser vi frem til å tilby flere fond til våre kunder i tiden som kommer, skriver Borea på sine hjemmesider.

Borea ble etablert for 22 år siden og har vært et kapitalforvaltningsselskap for folk som har større volum å investere, hovedsakelig i spesialfond. Med Frendegruppen i ryggen skal kapitalselskapet opprette nye fullskala aksjefond, men de har ikke landet helt på hva de skal sette opp. Daglig leder i Borea, Hilde Nødset, forklarte til BankShift at planen var å oppbemanne.

– Det er litt tyngre administrativt å ha mange små investorer, og vi skal opprette flere fond, så de neste månedene skal vi bruke på å ansette flere skarpe hoder innen kapitalforvaltning slik at vi er klar til å ta imot bankenes kunder, forklarte Nødset.