KARRIERE

Byrådet ville kaste Kjerpeseth – nå varsles kontrollutvalg

Styrevervet til Sparebanken Vest-sjef, Jan Erik Kjerpeseth, i Eviny har vært et hett tema de siste dagene.

Konsernsjef i Sparebanken Vest, Jan Erik Kjerpeseth.
Publisert

Bergens tidende kunne mandag skrive at Jan Erik Kjerpeseth, konsernsjef i Sparebanken Vest, kunne være ferdig som styreleder i kraftselskapet Eviny. Kjerpeseth har vært styreleder i selskapet i seks år.

Byrådet i Bergen skal ha ønsket ny styreleder i selskapet, og lanserte tidligere Eidsiva-sjef Øistein Andresen som kandidat. Det skal ikke storeier Statkraft ha blitt orientert om. Og det hele har skapt forvirring.

Tirsdag skriver bergensavisen at Byrådet vil trekke saken om ny styreleder i Eviny på generalforsamlingen, der byttet av styreleder skulle skje. Prosessen får kritikk fra blant annet tidligere byrådsleder Rune Bakervik (Ap) som kaller prosessen «uryddig og et brudd på aksjonæravtalen», som krever at leder velges i fellesskap av de kommunale eierne.

Det betyr at Kjerpeseth fortsatt sitter som styreleder, men byrådet sier til BT at de foreslår at valg av styreleder utsettes til en ekstraordinær generalforsamling som skal avholdes 30. juni.

Tidligere finansbyråd Per Arne Larsen fortalte til avisen at byrådet bryter aksjonæravtalen i selskapet, og han varsler at man vil ta opp saken i bystyrets kontrollutvalg, som Larsen selv leder.