ARBEIDSLIV

Bytter hovedtillitsvalgt etter 11 år – han skal tale de ansattes sak i Nordea

Jørgen Suo Lønnquist (43) er valgt til ny hovedtillitsvalgt i Nordea Bank Norge, og trer inn i styret til konsernet.

Jørgen Suo Lønnquist er valgt til ny hovedtillitsvalgt i Nordea Bank Norge.
Jørgen Suo Lønnquist er valgt til ny hovedtillitsvalgt i Nordea Bank Norge.
Publisert Sist oppdatert

Den erfarne fagforeningsmannen  Jørgen Suo Lønnquist skal nå representere Finansforbundet i Nordea Bank Norge. Han erstatter Hans Christian Riise, som har hatt vervet som hovedtillitsvalgt i banken de siste 11 årene.

Det innebærer det overordnede ansvaret for cirka 80 tillits- og kontaktvalgte, som igjen representerer omtrent 1600 medlemmer. Finansforbundet i Nordea organiserer omtrent 70 prosent av de ansatte i banken.

– Nordea er og skal være en ledende bank, i både Norge og Norden. Som hovedtillitsvalgt i Finansforbundet i Nordea Norge er det viktig å vise at vi er klare, tydelige og konstruktive. Arbeidsgiver skal oppleve at Finansforbundet i Nordea er en forutsigbar fagforening som på vegne av de ansatte påvirker for at ansatte skal ha en solid arbeidsgiver hvor de får ta del i verdiskapingen, sier Suo Lønnquist i en pressemelding.

Han har lang erfaring med tillitsvalgtsarbeid som medlem av Tillitsutvalget i Nordea siden 2014. Han har i samme periode hatt ulike transnasjonale tillitsverv og har vært vara hovedtillitsvalgt siden 2017. Han er også styremedlem i Forbundsstyret til Finansforbundet, en rolle han har hatt siden 2016.

Nordea-karrieren til Suo Lønnquist startet i 2006, hvor han har jobbet som kunderådgiver og kommunikasjonsrådgiver før han ble valgt inn i Tillitsutvalget. Han har en Executive Master of Management-grad fra Handelshøyskolen BI.

Jørgen Suo Lønnquist vil med rollen tre inn som ansattrepresentant i styret til Nordeas moderselskap i Finland.