REKRUTTERING

Danske Bank styrker seg for sin nye norgestilværelse

Danske Bank gjør endringer i teamene mot storkundene og henter også flere nye ansatte.

Landssjef i Danske Bank Norge, Erlend Angelfoss.
Publisert

Danske Bank har nå gjort nyansettelser i markets, corporate finance og institutional banking, samtidig som shipping-teamet får et utvidet mandat til å følge kunder utenfor Norden, skriver Danske Bank i en melding til BankShift.

– Vi har flere eksempler på at vi i Norge leverer i aller ypperste klasse innenfor en rekke områder i storkundesegmentet. Derfor er det en stor glede å kunne fylle på med både erfarne seniorer og talentfulle nykommere til å fortsette satsingen vår, sier landssjef Erlend Angelfoss i Danske Bank Norge.

– Jeg er stolt over at vi evner å tiltrekke oss de beste folkene til å drive banken fremover, og spesielt innenfor energisektoren kommer det til å skje enormt mye de neste årene. Her skal vi være i front og jeg gleder meg til å se hva vi som lag kan utrette sammen, sier Angelfoss.

Tidligere i år styrket Danske Bank sitt institutional banking-team med Eindride Stein, som også har ansvaret for bankens norske family office-kunder. 

I tillegg er Karl Skjelbred utnevnt som co-leder av leveraged finance i hele Danske Bank, mens Morten Høvding overtar Skjelbreds gamle rolle som leder for corporate finance i Norge, midlertidig.

Med på sitt lag har Skjeldbred fått Stine Majormoen, som går fra DNB til Danske Bank. Hun vil jobbe med transaksjoner og oppfølging av private equity-selskaper, mens Aurora Smith Vamråk blir lånt ut fra rollen som assosiate i corporate finance til leveraged finance-teamet i Norge.

Grønn retning

Danske Bank henter også inn Peter Knutzen til en global rolle som leder for bankens nordiske renewable energy advisory i croporate finance. Knudtzen kommer fra Swedbank og vil lede området fra Oslo.

– Danske Banks satsing på bærekraftige finansieringsløsninger for våre kunder vil bli et viktig konkurransefortrinn i årene som kommer. Her kan vi virkelig demonstrere vår evne og vilje til å utvikle en lønnsom og bærekraftig bankvirksomhet innenfor våre satsingsområder. Det betyr blant annet at vi ser på mulighetene utover det nordiske shippingmarkedet, sier leder for shipping Einar Stavrum i Danske Bank.

Det vil også komme flere ansettelser i Danske Bank i tiden fremover, da banken har «økt kreditt- og risikoapetitt».

– Norge er det nest største kapitalmarkedet i Norden. Med våre kapitaltunge industrier og stort transaksjonsvolum utgjør norske selskaper, eller selskap med tilknytning til Norge, rundt halvparten av utestående volum i det nordiske high yield-markedet, sier global leder for high yield DCM i Danske Bank, Nicolay Friis.

– Nå som Danske Bank har et uttalt strategisk mål om å stryke vårt DCM high yield forretningsområdet, samt utvide vår leverage finance-plattform, blir en naturlig følgeeffekt at vi ønsker å styrke vår distribusjonsmuskel i takt med økt kreditt- og risikoapetitt, sier Friis.

Som derfor sier at banken ser etter ytterligere medarbeidere på high yield-teamet i Oslo.