TEKNOLOGI

DNB bruker norsk VR-startup for å knytte sammen kontorer i Bergen og San Fransisco

Samarbeid med tech-startups har «høy prioritet» i DNB.

Naergründere Sondre Kvam og Andreas Ore Larssen
Publisert

I en pressemelding annonserer VR-selskapet Naer om nytt samarbeid med DNB

Det norske oppstartselskapet, som tidligere gikk under navnet Cohere, ble i 2022 plukket ut av over 200 søkere i akseleratorprogrammet DNB NXT i samarbeid med Startuplab.

Nå har DNB blitt kunde av selskapet.

– Samarbeid med tech startups har høy prioritet i DNB. Det er en egen satsing og viktig kilde til innovasjon, sier Maria Archontoulis, leder for gründer-partnerskap i DNB.

Naer utvikler VR-løsninger som skal forbedre samarbeid og kommunikasjon for store selskaper.  Det fungerer slik at teamet tar på seg VR-briller og møtes i et 3D-miljø skreddersydd for fokusert idémyldring og ulike team-aktiviteter. Her kan man snakke og gestikulere, og være mer «kroppslig til stede» under møter.  

Skal testes i San Fransisco

På tampen av fjoråret inngikk Naer et samarbeid med Hewlett Packard Enterprise

COO og medgrunnlegger i Naer, Andreas Ore Larssen, forteller DNB viste en «genuin interesse og nysgjerrighet» for teknologien.

– Gjennom akseleratorprogrammet fikk vi tett oppfølging av en gruppe satt sammen av ulik og relevant kompetanse hos DNB, forteller han.

– Sammen avdekket vi flere bruksområder hos banken.

Nå planlegger de å teste ut Naer på DNB sine kontorer i Oslo, Bergen, Trondheim og San Fransisco.

Målet er å knytte sammen team som er spredt på disse ulike lokasjonene sammen, og gi smartere og mer engasjerende workshops for DNB sine ansatte, til tross for at de er geografisk spredt.