FALSKE LÅN

Drev fiktiv lånevirksomhet: – Den største advokatskandalen i norsk historie

En advokat i Sandnes- og Stavanger-området skal i en årrekke ha drevet en falsk lånevirksomhet, og brukt advokatselskapets navn som sikkerhet.

Advokatfirmaet Bull Årstad i Stavanger, der advokaten jobbet.
Publisert

DN Helg tar opp historien til en advokat som var partner i advokatfirmaet Bull Årstad, der Sandesposten omtalte boet først. Han skal i en årrekke ha drevet en fiktiv lånevirksomhet, med advokatfirmaets navn som tilsynelatende sikkerhet.

Mannen skal ha hentet inn penger fra Sandnes- og Stavanger-regionens velstående næringslivseiere, og tilbudt renter på 10-15 prosent. Ved årsskiftet sluttet advokaten i Bull Årstad, og firmaet fant ut av hva han hadde drevet med. Advokatselskapet politianmeldte den tidligere partneren i slutten av mai, men få dager senere døde advokaten.

Nå representerer advokatfirmaet Selmer mer enn 30 klienter som har penger utestående.

– Jeg vil karakterisere dette som den største advokatskandalen i norsk historie. Det har alle karakterisitkker av et Ponzi-opplegg, sier advokat Bård Koppang i Selmer til DN.

Nå kan det se ut til å bli vanskelig å få tilbake pengene for de fornærmede. Omfanget skal være på rundt 500 millioner kroner, der eiendomsinvestor Ivar Gundersen og hans selskap Det Stavangerske Investeringsselskap prøver å hente tilbake 42,5 millioner kroner.