SAMARBEID

Duett inngår open-banking-samarbeid med Mastercard

Skal automatisere regnskapsføringen til over 75 000 bedrifter.

Mastercard og Duett Økonomi inngår samarbeid.
Publisert Sist oppdatert

Regnskapsprogrammet Duett Økonomi har inngått et samarbeid med Mastercard for å ta i bruk deres «open banking»-teknologi. Målet med samarbeidet er å forenkle og automatisere regnskapsprosessene til mer enn 75 000 norske virksomheter.

Open banking-teknologien til Mastercard gjør det mulig for Duett å koble brukernes banktjenester rett inn i regnskapsprogrammet. Da synkroniseres transaksjoner, og avstemminger og betalinger blir lettere å håndtere. API-integrasjoner fra Mastercard gir tilgang til alle data fra alle norske banker – i sanntid.

Arne Uppheim, produktsjef hos Duett, uttaler at dette samarbeidet vil tilby nye funksjoner og bedre funksjonalitet i deres regnskapsprogram. 

– Å ha sanntids bankinformasjon automatisk oppdatert i Duett Økonomi vil gi bedre innsikt, spare tid og redusere kostnadene for alle parter, sier han i en pressemelding.

Duett har vært en leverandør av regnskapsprogramvare i Norge i over 40 år.

Open banking:

  • Open banking er bruken av åpne APIer som gjør det mulig for tredjepartsutviklere å bygge applikasjoner og tjenester rundt en finansinstitusjon.
  • Dette for eksempel gjennom åpne eller private data som brukes som økonomiske transparentsalternativer for kontoinnehavere.
  • Open banking kan for eksempel brukeren tilgang til alle sine forskjellige banker og transaksjoner i én app.
  • Det gjør banktjenester mer tilpasset brukeren, med mer konkurransedyktige tjenester og produkter.
  • Open banking er knyttet til endringer i holdninger knyttet til eierskap av data, illustrert gjennom forskrifter som PSD2 og GDPR.