ALLIANSE

Eika knabber enda en DSS-bank

Skudenes & Aakra Sparebank blir alliansebank i Eika.

Steinar Simonsen sjef Eika Gruppen
Publisert Sist oppdatert

Skudenes & Aakra Sparebank har inngått avtale om å bli en alliansebank i Eika, det skriver Eika  Gruppen i en pressemelding. 

Banken blir dermed den andre på et halvt år som går fra DSS-alliansen til Eika. I begynnelsen av november i fjor fusjonerte Haugesund Sparebank med Tysnes Sparebank. Førstnevnte var overtakene bank og en del av DSS-alliansen, men valgte likevel å gå inn i Eika Gruppen i forbindelse med fusjonen.

Nå har naboen i sør,  Skudenes & Aakra Sparebank, også forlatt DSS til fordel for Eika.

- Et fortsatt kundefokus og vår ambisjon om å møte fremtiden som en sterk og selvstendig lokal sparebank ligger til grunn for at banken nå velger Eika Alliansen, uttaler banksjef i Skudenes & Aakra Sparebank May Bente Olsen, i pressemeldingen.

Avtalen innebærer at Skudenes & Aakra Sparebank innenfor dagens eierstruktur vil bli eier av 3,1 prosent av aksjene i Eika Gruppen AS. Banken vil delta i samarbeidet om bankdrift, Eika Boligkreditt AS og distribusjon av Eika-produkter. De enkelte avtalene knyttet til samarbeidet og distribusjon vil tre i kraft på ulike tidspunkter for å hensynta forpliktelser i Skudenes & Aakra Sparebanks eksisterende samarbeids- og distribusjonsavtaler.

- Vi i Eika er stolte og ydmyke når Skudenes & Aakra Sparebank nå velger å bli en del av Eika alliansen. Vi har gjennom en god og tillitsfullprosess lært Skudenes & Aakra Sparebank å kjenne som en selvstendig, solid og veldrevet, lokal sparebank med stor betydning for Karmøy med omland. I Eika er vi mange som nå ser frem til et tett og godt samarbeid med banken, uttaler konsernsjef i Eika Gruppen, Steinar Simonsen, i pressemeldingen.

Skudenes & Aakra Sparebank har hovedkontor på Karmøy i Rogaland, forretningskapitalen er på 14,4 milliarder kroner og banken har 56 årsverk.