KARRIERE

– En pioner innen salg av forsikring gjennom bank

Norsk forsikringsbransje har de siste årene gått gjennom en endring, der bankene eier produktselskapene sammen. Det får Gurid Grotmoll skryt for, når hun takkes av.

Styreleder Jan-Frode Janson og av- og påtroppende konsernsjef i Fremtind Forsikring, Turid Grotmoll og Hege Toft Karlsen.
Publisert

Fredag 21. juni takket Turid Grotmoll av som konsernsjef for forsikringsselskapet Fremtind. Tidligere administrerende direktør i Eika, Hege Toft Karlsen, tok med det offisielt over stillingen i forsikringsselskapet som er eid av Sparebank 1 Gruppen (51,44 prosent), DNB (28,46 prosent) og Eika Gruppen (20,10 prosent).

Fremtind er den største leverandøren av skade- og personforsikringer gjennom bank i Norge og når ut til omtrent 3 millioner kunder.

Styreleder i forsikringsselskapet, konsernsjef Jan-Frode Janson i Sparebank 1 SMN, skriver på LinkedIn at han fikk æren av å takke av Grotmoll og ønske Karlsen velkommen fredag. 

– Turid er en legende i næringen, og har vært en pioner innen salg av forsikring gjennom bank. Hun har også vært et lederforbilde for mange, og gått foran i utviklingen av kvinnelige toppledere i norsk finans, sier Janson.

Ex Eika inn

Inn kommer tidligere Eika-sjef, som da skal videreføre samarbeidet og salg av forsikring gjennom bankene.

– Med Hege får vi en erfaren toppleder, som har et skarpt strategisk blikk og erfaring fra både bransjen og bankeide selskaper. I tillegg er hun kjent for sitt kundefokus, og er en lagbygger av rang, sier Janson.

Steinar Simonsen tok over som toppsjef i Eika etter at det ble klart at Karlsen ble med da Eika Forsikring ble fusjonert med Fremtind. Karlsen har teoretisk sett hatt jobben i Eika frem til juni, men har de siste ukene vært med Grotmoll hos Fremtind, og blitt imponert over selskapet, skriver hun på LinkedIn.

– Så langt har jeg latt meg imponere av kulturen jeg har møtt. Fremtind-gjengen har virkelig vært imøtekommende og gitt meg en fin velkomst. Jeg gleder meg derfor til å bli bedre kjent med organisasjonen de neste ukene og månedene, sier Karlsen.