RENTEKUTT

ESB kutter styringsrenten for første gang siden 2019: – Det er likevel ikke gitt at de kutter mer før jul

Sjeføkonom i Sparebank 1 SR-Bank, er fornøyd med kuttene i styringsrenten.

Sjeføkonom i SR-Bank, Kyrre M. Knudsen.
Publisert

Den europeiske sentralbanken (ESB) kutter styringsrenten til bankene med 0,25 prosentpoeng til 3,75 prosent, det første kuttet siden 2019, det skriver NTB. Det er sjeføkonom i Sparebank 1 SR-Bank, Kyrre M. Knudsen, godt fornøyd med.

– Dette er jo en stor glede. Det skyldes nemlig at inflasjonen er på rett vei og nær nok målet om 2 prosent inflasjon. Selv om de kutter nå, er det likevel ikke gitt at de kutter mer før jul. Inflasjonspresset har økt den siste tiden og lønnsveksten er høy. Jeg tror uansett det er håp om flere kutt denne høsten, kommenterer han i en epost til BankShift.

Til tross for uventet høy inflasjon i eurosonen i mai, forventet de fleste eksperter at ESB ville senke styringsrenta. Ifølge NTB var EUs statistikkontor Eurostat inflasjonen i eurolandene på 2,6 prosent i mai, en økning fra måneden før da den endte på 2,4 prosent.

ESB hever også sin vekstprognose for inneværende år og anslår at EU-landenes samlede økonomi vil vokse med 0,9 prosent, ikke 0,6 prosent som tidligere spådd.