UTDANNING

Finans-utdanningen til BI på prestisjeliste

– Studentene våre kan være trygge på at de får en av de beste finansutdanningene i verden, og arbeidsgivere kan være trygge på at BI-alumni har kunnskapen og de praktiske ferdighetene som kreves, sier rektor ved Handelshøyskolen BI.

Handelshøyskolen BI blir rangert som nummer 59 for beste masterutdanning i finans.
Publisert

Financial Times legger hvert år ut lister over de beste utdanningsstedene i verden, blant annet basert på nettverk og stillingstittel etter endt utdanning, lønn og karbonavtrykk. Det er totalt 18 faktorer som spiller inn.

På årets liste over masterutdanning innen finans, finner vi Norges eneste innslag på listen, med BI på plass nummer 59.

– Å bli rangert av Financial Times viser yrkesrelevansen og den utmerkede akademiske kvaliteten på masterprogrammet vårt i finans. Jeg er veldig fornøyd over plasseringen vår på karrierefremgang for alumni, der vi er best i Norden og topp 30 i verden. Det viser at BI-utdannelsen er etterspurt i hele finanssektoren, sier leder av institutt for finans Øyvind Norli ved Handelshøyskolen BI.

BI blir blant annet rangert som nummer 28 i karrierefremdrift, nummer 37 på internasjonal arbeidsmobilitet, og som nummer to innen karbonfotavtrykk, kun slått av SDA Bocconi i Italia.

– Studentene våre kan være trygge på at de får en av de beste finansutdanningene i verden, og arbeidsgivere kan være trygge på at BI-alumni har kunnskapen og de praktiske ferdighetene som kreves for å lykkes i et kompetitivt globalt marked, sier rektor ved BI, Karen Spens.

Listen består av 65 av det Financial Times rangerer som de beste utdanningsinstitusjonene innen finans. Utenom BI er det kun to andre nordiske, representert ved Stockholm School of Economics og Lund University School of Economics and Management, på henholdsvis plass nummer 23 og 45.