BØRSNOTERING

Flekkefjord Sparebank offisielt på børs: – Vil kunne forbli en selvstendig og alliansefri bank også i fremtiden

En historisk dag for Flekkefjord Spaerbank da man tok banken på børs.

Bilde av Flekkefjord Sparebank som ringer i bjellen på Oslo Børs.
Publisert

Torsdag gikk Flekkefjord Sparebank offisielt på børs. En historisk dag for banken, der administrerende banksjef Heidi Nag Flikka og finansdirektør Njål Danielsen Grønsund fikk ringe i bjellen på Oslo Børs klokken 9:00 i dag tidlig.

I emisjonen før banken gikk på børs ble det overtegnet, og emisjonen endte på 163 millioner kroner, der blant andre Sparebanken Vest sto som garantist.

– Engasjementet fra lokalsamfunnet og resultat av emisjonen gjør det ekstra spesielt å stå her i dag og ringe i bjella på Oslo Børs. Tillitserklæringen vi har mottatt skal vi forvalte på en god måte, sier Flikka i en pressemelding.

I meldingen skriver Flekkefjord Sparebank at dagen i dag signaliserer en sterk tro på bankens fremtidsvisjon og strategiske planer. Finansdirektøren mener børsnoteringen også vil gjøre det enklere for eiere, og potensielle nye eiere av banken.

– Børsnoteringen sikrer at Flekkefjord Sparebank vil kunne forbli en selvstendig og alliansefri bank også i fremtiden. Bankens eksisterende kapital vil forbli eierløs. Det vil si at den i prinsippet eies av innskyterne eller av innbyggerne i bankens markedsområde. Lokalsamfunnet beholder derfor sin store innflytelse, sier Grønsund.