Første lån hos Folkeinvest Formidling fulltegnet: – Det vi mener er et tomrom

Folkeinvest Formidling skal formidle lån til små og mellomstore bedrifter på opp til 30 millioner kroner.

Tonje Wehn, daglig leder i Folkeinvest Formidling og Øyvind Fries, daglig leder i Folkeinvest.
Publisert Sist oppdatert

Folkeinvest Formidling er et datterselskap av Folkeinvest. Hos Folkeinvest Formidling kan små og mellomstore bedrifter søke lån via plattformen, mer som et vanlig banklån, som hvermansen kan investere i.

– Mange selskaper søker egenkapital, men for andre kan ulike låneprodukter være et bedre alternativ, for eksempel fordi man slipper en permanent utvanning på eiersiden selv om kapitalbehovet er midlertidig. Med Folkeinvest Formidling får vi lån som et nytt verktøy i kassa vår, til glede for SMB-selskaper med kapitalbehov og for investorene på Folkeinvest-plattformen, sier administrerende direktør Øyvind Fries i Folkeinvest.

Vann-lån

Plattformens første lån er et lån på 2,3 millioner kroner med en nedbetalingstid på 12 måneder. Investorer får en netto rente på 13,5 prosent. Lånet er sikret gjennom kausjon.

Det er selskapet Snåsavann som produserer mineralvann på flaske som har fått lånet, og selskapet vil benytte lånet til innkjøp av varer, samt sikre likviditet, heter det i prospektet.

– Vi er selvsagt glade på Snåsavanns vegne, men vi er også veldig fornøyde med å være i gang med Folkeinvest Formidling. Dette er en viktig satsing for Folkeinvest, og vi kommer til å være kompromissløse når det gjelder etterlevelse, kvalitet og ivaretakelse av investorbeskyttelse når nye lån skal formidles, sier daglig leder Tonje Wehn i Folkeinvest Formidling.

Plattformen skal være for selskaper som søker egenkapital i summer under 30 millioner kroner, og Folkeinvest ser nå at de har etbalert seg som et mer komplett digitalt meglerhus.

– Vi tar mål av oss til å fylle det vi mener er et tomrom mellom banklån og tradisjonelle folkefinansieringslån, som i stor grad har gått til eiendomsprosjekter, sier Wehn.