TEKNOLOGI

Her er de første bildene av den nye Sbanken-appen til DNB

DNB kom kritikerne i forkjøpet og viste frem den nye Sbanken-appen til nysgjerrige kunder i Bergen fredag.

Publisert Sist oppdatert

Det ble høy temperatur da det tidligere i år ble kjent at DNB legger ned nettbanken og bytter ut den superpopulære appen til Sbanken.

Bankshift har fått bekreftet at den nye appen er bygd på samme rammeverk som DNBs eksisterende app. Den nye løsningen skal lanseres i mars, men fredag fikk nysgjerrige kunder – og journalister – en sniktitt utenfor DNBs kontorer i Solheimsviken i Bergen. 

En av de som møtte opp, var Terje Hovland, som har vært kunde i Sbanken siden oppstarten i 2000.

– Jeg har vært veldig fornøyd med Sbanken i alle år, men var ikke glad for oppkjøpet, sier han.

– Jeg er her i dag for å lære om den nye appen. Det må få synke inn litt. At det ikke kan kobles opp mot en PC er litt trist. Og at man ikke kan skrive ut papirkopier. Til husholdningsbudsjetter er det greit å ha dette på papir, mener han.

Trofast Sbanken-kunde Terje Hovland (t.v.) er ikke helt overbevist etter at DNB kjøpte banken. Malin Halleraker Knutsen i DNB og Sbanken-sjef Øyvind Thomassen forklarer konseptet.

Ville få reaksjoner

Sbankens «divisjonsdirigent» Øyvind Thomassen er veldig fornøyd med å ha møtt 30-40 nysgjerrige kunder på besøk i løpet av den første timen av fredagens stunt.

 – Det handler først og fremst å vise frem til kundene hva som faktisk kommer. Det er jo ikke så lenge til lanseringen, så vi er veldig spent på å få høre reaksjonene, sier Thomassen til BankShift.

– Var dette et engangstilfelle?

– Det er ikke sikkert. Vi ønsker jo å ha en tett dialog med kundene for å kunne videreutvikle appen, så det kan godt være vi gjør det flere ganger.

– Er dette en måte komme på banen igjen er etter kritikken som ble rettet mot Sbanken og DNB da det ble kjent at det kom en ny app og at nettbanken skulle legges ned?

– I ettertid må vi bare innrømme at vi bommet litt på informasjonen, og det er mitt ansvar. Du kan si at det på en måte er det vi nå jobber med å rette opp i. sier han.

Fortsetter med sparing på stor skjerm

Det er særlig én ting han mener burde ha vært kommunisert bedre,

– Vi burde ha vært mye tydeligere på at vi fortsatt kommer til å ha en løsning, kall det nettbank eller storskjerm, for aksjehandel og fondsparing. 

– Hva tar du med det av tilbakemeldingene så langt?

– Det var en lapp der det sto «Det var mindre skummelt enn jeg fryktet». Den var skrevet av en voksen dame, som jeg snakket med etterpå og som regnet med at dette skulle hun få til, sier Thomassen og legger til:

– Det illustrerer godt hvor frykten for endringer og det som er ukjent, kan endres bare man få se det som kommer.