KARRIERE

Hun skal kapre markedsandeler for Danske Bank blant bedriftene på Vestlandet

Danske Bank styrker sin satsing mot bedriftskunder på Vestlandet og har ansatt bergenseren Pia Christine Helland (47) som ny leder for Danske Banks bedriftsmarked i Vestland og Møre og Romsdal fylke.

Pia Christine Helland er leder for Danske Banks bedriftsmarked i Vestland og Møre og Romsdal.
Publisert Sist oppdatert

– Danske Bank har klare ambisjoner om å ta en større del av bedriftsmarkedet på Vestlandet med tilstedeværelse både i Bergen og Ålesund, og Pia er perfekt til å lede denne reisen videre, sier Knut Marius Skoglund, leder for bedriftsmarked i Danske Bank i Norge, i en pressemelding.

Pia Christine Helland har lang fartstid innen bank- og finans med erfaring fra blant annet Credit Suisse i London og Carnegie i Oslo. 

De siste 20 årene har hun bodd i Bergen og hatt ulike stillinger i DNB. Hun er utdannet siviløkonom fra NHH og cand.jur fra UIB.

Helland får ansvaret for Danske Banks kontorer i Bergen og Ålesund. 

Trapper opp

Årsresultatet til Danske Bank er ikke kommunisert ennå, ei heller rapporterer banken tall fra Norge isolert. I en pressemelding hevder banken at den vokste mer enn markedet i Norge i 2023, og at utviklingen på utlånsbalansen har vært positiv i Bergen i perioden.

– Danke Bank har signalisert at de ønsker å trappe opp satsingen på Vestlandet, og vi har klare ambisjoner om å ansette dyktige folk. Det betyr økt konkurranse, som er positivt for kundene. Jeg kjenner Vestlandet og næringslivet her svært godt, og ser frem til å bistå bedrifter i å nå sine mål fremover, sier Helland i meldingen.

«Lettbent»

I fjor ble det kjent at Danske Bank trekker seg ut av privatmarkedet i Norge. Porteføljen skal selges til Nordea. Samtidig skal satsingen på BM altså styrkes. 

– Det at Danske Bank nå satser fremover som en ren forretningsbank i Norge, byr på store muligheter. Vi er en lettbent bank lokalt samtidig som vi har en stor aktør med et bredt produkt- og tjenestespekter i ryggen, sier Helland.

Spesielt har banken et konkurransefortrinn innen rådgivning mot kunder som vil vokse utover landegrensene, mener hun. 

– Næringslivet på Vestlandet skal få merke at de har fått en mer offensiv og kundefokusert utfordrer.