HACKERANGREP

Inndrar rekordstort krypto­beløp etter hackerangrep

Økokrim fikk medhold av Oslo tingrett som nå har inndratt hele beløpet som Økokrim beslagla i mars i fjor.

Førstestatsadvokat i Økokrim, Marianne Bender.
Publisert Sist oppdatert

Oslo tingrett har nå avsagt dom og inndratt hele beløpet som Økokrim tok beslag i etter at spillerne i spillet Axie Infinity mistet til sammen fem milliarder kroner i kryptovaluta i 2022.

Nå oppgir politiet at hele beløpet er inndratt til fordel for det fornærmede selskapet Ronin Network, som etter angrepet dekket tapet til spillerne. For norske spillere gjelder det 60 millioner kroner som Økokrim tok beslag i.

– Denne saken viser at vi greier å inndra store verdier som stammer fra straffbare handlinger, selv om de kriminelle bruker avanserte metoder for å skjule kryptovalutaen på blokkjeden, sier førstestadsadvokat Marianne Bender.

Ifølge FBI er det den nord-koreanske gruppen Lazarus som står bak angrepet. Gruppen startet kort tid etter angrepet med en omfattende hvitvaskingsoperasjon, som politiet sier fortsatt pågår.

– Dette er penger som kan støtte opp under Nord-Korea og deres atomvåpenprogram. Det har derfor vært viktig å spore kryptovalutaen og forsøke å stanse pengene når de blir forsøkt tatt ut i fysiske verdier, sier Bender.