EIERSKAP

JBF kjøper seg ytterligere opp i Oslo-bank

Finanskonsernet øker eierskapet i Bien Sparebank med nesten 50 prosent.

Helge Dalen er konsernsjef i JBF.
Publisert Sist oppdatert

Foruten Sparebankstiftelsen Bien er finanskonsernet JBF, gjennom sin forsikringsvirksomhet, største eier i sparebanken som primært opererer i hovedstaden. 

Nå har selskapet, som også består av en bankdel, kjøpt 264.152 nye aksjer og økt sitt eierskap i Bien fra 9,89 prosent til 14,54 prosent.

Det går frem av en børsmelding.

Konsernsjef Helge Dalen påpeker at det er forsikringsselskapet til JBF som kjøper, og at de holder seg med en finansportefølje på om lag 2,5 milliarder kroner, hvor også andre banker inngår. 

– Det var en gunstig kurs, og de gjør det godt, så den effektive avkastningen blir veldig bra i forhold til risikoen, mener han.

– Så dette er en ren finansiell plassering?

– Det er slik vi ser det i dag, ja.

Bien Sparebank leverte god og lønnsom utvikling i fjor, og avrundet året med et resultat på 55,85 millioner kroner – som var 13,8 millioner kroner eller 33 prosent bedre enn året før. Egenkapitalavkastningen var i fjor på 8,26 prosent, mot 7,5 prosent året før.

JBF leverer sine siste tall for fjoråret 14. mars. Banken i konsernet opplyser selv å ha 35.000 bankkunder, og er den eneste landsdekkende i Eika-alliansen etter at Bank2 ble fusjonert med Bluestep i fjor.