KARRIERE

– Jeg hadde ikke funnet på dette hvis jeg ikke visste at fusjonsprosessen var trygg

Benedicte Schilbred Fasmer forlater bankbransjen og blir ny konserndirektør i Telenor.

Konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank, Benedicte Schilbred Fasmer, forlater banken til fordel for Telenor.
Publisert Sist oppdatert

Konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank, Benedicte Schilbred Fasmer, forlater banken til fordel for Telenor. Hun har ledet banken inn i den største bankfusjonen på 20 år med Sparebank 1 Sørøst-Norge. Fusjonen skal gjennomføres 1. oktober. Til BankShft sier Fasmer at hun er trygg på at fusjonen er i trygge hender.

– Jeg hadde ikke funnet på dette hvis jeg ikke visste at fusjonsprosessen var trygg, sier Schilbred Fasmer til BankShift før pressekonferansen hos Telenor torsdag morgen.

Fasmer påpeker at hun blir i rollen inntil videre, og at hun er tilbake i SR-Bank i morgen for å fortsette å lede banken.

– Er det vemodig å forlate SR-Bank?

– Ja, jeg forlater jo de beste folkene i den norske finansbransjen. Samtidig er jeg glad for at de forstår valget mitt, sier Fasmer.

1. desember går altså Fasmer til Telenor. En jobb hun ser frem til.

– Det er en av de mest spennende bedriftene i Norge, med et globalt omfang. Det blir veldig spennende å lede et sånt selskap, sier Fasmer mens hun smiler bredt.

Hun tok også nylig over som styreleder i Sparebank 1, og sier til BankShift at hun inntil videre blir sittende. På spørsmål om hun har spilt inn eventuelle arvtagere i SR-Bank, sier hun ikke mer enn at hun har tro på styret som nå skal finne erstatteren.

– Det jeg vet er at styret i SR-Bank er i gang med å finne en ny konsernsjef. Personen som får jobben kommer til å lede den mest spennende banken i Norge, sier Fasmer.

Konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank, Benedicte Schilbred Fasmer, forlater banken til fordel for Telenor. Her under pressekonferansen hos Telenor. Til høyre for henne står styreleder i Telenor, Jens Petter Olsen. Til venstre står kommunikasjonsdirektør i Telenor, Thomas Midteide.