VARSLINGSSAK

Leder i DNB fikk varslingssak på seg etter å ha koblet vekt til prestasjon

En leder i DNB Eiendom skal ha sagt at de som presterte best var utenfor kategorien førti, feit og ferdig – det ble det varslingssak av.

DNB
Publisert Sist oppdatert

Under et ledermøte i en av DNB Eiendoms regioner skal lederen ha uttalt ordrett at: «overvektige ansatte ikke presterte like godt som de som holdt seg utenfor kategorien førti, feit og ferdig.», det skriver Finansavisen. Lederen skal også ha snakket om buksestørrelser og oppfordret ledere til å trene sine ansatte.

Etter møtet skal en av deltakerne ha sendt en melding til lederen og gitt uttrykk for at ikke var lurt å komme med slike uttalelser basert på utseende/vekt. Meldingen ble aldri besvart og deltakeren valgte å gå videre med en formell varsling.

I en e-post til Finansavisen skriver kommunikasjonsrådgiver i DNB, Vidar Korsberg Dalsbø, at forholdet ble meldt inn og behandlet som en varslingssak. Saken er ferdig behandlet og det er ikke kjent om den har fått konsekvenser for noen.

Finansavisen har vært i kontakt med flere som deltok på møtet. Enkelte kan knapt huske regionsjefens innlegg. Andre omtaler det som «uheldig». Ingen vil fremstå ved navn.