RESULTAT

Nordea økte bedriftsutlån med over 10 prosent

Nordea Norge ser positive tegn på sjømat og reiseliv, og rapporterer om sterk vekst i bedriftssegmentet. 

Administrerende direktør i Nordea Norge, Snorre Storset.
Publisert

– Vi vokser mer enn markedet på utlån til bedrifter, og har en god tilstrømming av kunder som er veldig gledelig. Sjømat går godt, vi ser også positiv utvikling for reiseliv, mens næringseiendom fortsatt preges av utfordrende marked. Urolige tider hvor det skjer store skrifter gjør at flere ønsker en robust partner som kan stå med kundene selv om det er krevende perioder, sier administrerende direktør i Nordea Norge, Snorre Storset.

Nordea leverer ikke egne tall på Norge, men i pressemeldingen banken sender ut oppgir Nordea at det samlede utlån i Norge steg med 2,1 prosent sammenlignet med første kvartal 2023, til 813 milliarder kroner.

Nordea Norge skriver at man fikk inn 1.568 nye bedriftskunder i løpet av første kvartal.

Avsetninger på tap endte på 233 millioner kroner i kvartalet.

Innskudd økte med 4 milliarder kroner gjennom første kvartal, en annualisert vekst på 12,7 prosent. En økning på 9 prosent sammenlignet med første kvartal i fjor.

Nordea oppgir at man fikk 12.600 nye privatkunder i løpet av første kvartal.

– Vi ser at flere velger oss som sin hovedbank. Antall korttransaksjoner har økt med 10 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, og vi ser at det er større bevegelser av kunder i markedet enn tidligere, sier Storset