RESULTAT

Pareto Bank har søkt om utvidelse:
– Det svenske markedet er attraktivt

I løpet av første kvartal har Pareto Bank søkt til både det norske og svenske Finanstilsynet om filial i Sverige.

Administrerende direktør i Pareto Bank, Tiril Haug Villum.
Publisert

Pareto Bank skriver i sin børsmelding rundt resultatet til første kvartal 2024 at man i kvartalet har søkt etablering av filial i Sverige til både Finanstilsynet og den svenske Finansinspeksjonen.

– Pareto Bank har gjennom ti år bygget opp en tilstedeværelse i Sverige gjennom å finansiere norske og svenske eiendomskunder med prosjekter i Sverige. Det svenske markedet er attraktivt da de store bankene konsentrerer seg om større kunder, mens mellomstore svenske eiendomskunder etterspør en spesialisert bank som kan tilby skreddersydde løsninger og personlig oppfølging. Denne markedsstrukturen gjør at Pareto Bank oppnår attraktive vilkår i det svenske markedet, skriver banken.

Videre skriver Pareto Bank at den svenske markedsstrukturen gjør at banken oppnår en lønnsomhet utover ambisjonen på 15 prosent i det svenske markedet.

– Banken har en langsiktig ambisjon om å bygge en diversifisert og solid utlånsportefølje i Sverige.

Resultat

Pareto Bank i Q1 2024:

Nøkkeltall for Pareto Bank i første kvartal 2024. Tall for tilsvarende kvartal 2023 i parentes.

Egenkapitalavkastning: 14,3% (13%)

Resultat etter skatt: 176,1 mill. (130,9)

Netto renteinntekter: 299,8 mill. (262,5)

Vektet netto rentemargin: 4,6% (4,6)

Netto utlånsvolum: 18.928 mill. (17.707)

12 måneders utlånsvekst: 6,9 % (13,2)

Tap: 15,3 mill. (36,4)

Kostnadsprosent: 18,4% (19,5)

Ren kjernekapital: 18,2 % (17,2)

Innskuddsdekning: 65,4 % (60,9)

Mens nisjebanken venter på svar fra myndighetene leverer Pareto Bank et godt resultat i første kvartal, der resultatet øker med nesten 50 millioner kroner sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor, drevet primært av økte renteinntekter.

– Første kvartal ble en god start på et nytt år. Det er tegn til et mer positivt markedssentiment, og aktiviteten tok seg opp. Det er fortsatt store forskjeller i aktivitet og lønnsomhet mellom ulike bransjer, og banken har tilpasset sin kredittpraksis.

– I lys av et vesentlig høyere rentenivå vil nedskrivningene kunne ligge på et høyere nivå enn historisk i en periode fremover. Bankens motstandskraft er god gjennom en sterk rentenetto og en stabil kostnadsbase, sier banken.