NOTERING PÅ OSLO BØRS

Ringte i bjella: Børsnoteringen sikrer en selvstendig bank også i fremtiden

Haugesund Sparebank noterte seg på Oslo Børs fredag, og er klar for en ny epoke i bankens historie med inntog i Eika neste.

Her ringer administrerende banksjef Bente Haraldson Syre i bjella på Oslo Børs fredag 5. juli.
Publisert

I forbindelse med fusjonen mellom Haugesund Sparebank og Tysnes Sparebank, der Tysnes Sparebank allerede er på børs, bestemte Haugesund Sparebank seg for at tiden var moden for at den overtagende banken i fusjonen også kom seg på børs.

Det gjorde banken fredag 5. juli, da de bankansatte fikk ringe i bjella på Oslo Børs.

– Den tradisjonsrike seremonien der vi ringer i bjella vil bli et betydningsfullt øyeblikk for banken, våre ansatte, og alle våre eiere. Denne dagen er et viktig signal på den sterke troen vi har på bankens fremtidsvisjon og strategiske planer, sier administrerende banksjef Bente Haraldson Syre i en pressemelding.

Med notering og inngang i Eika-alliansen, og fusjonen med Tysnes Sparebank, mener Haugesund Sparebank at banken er godt rustet for videreutvikling og utvidelse av kundeporteføljen i årene fremover.

– Børsnoteringen sikrer at Haugesund Sparebank vil kunne forbli en selvstendig bank også i fremtiden, ved at børsnoteringen gir oss tilgang til et bredt investormarked. Samtidig som egenkapitalbeviseierne eier en del av banken, vil resterende kapital forbli eierløs, det vil si at den i prinsippet eies av innskyterne eller av innbyggerne i bankens markedsområde. Lokalsamfunnet beholder derfor sin store innflytelse, sier Haraldson Syre.