RESULTAT

SDC øker og ser mot Norge

IT-leverandøren er klar for Norge med nyåpnede kontorer i Bergen

SDC's hovedkontor i Ballerup.
Publisert

SDC AS  (Sparekassernes Datacentraler) leverte solide tall for 2023 med en nesten dobling i egenkapitalavkastning.
SDC er en IT-leverandør som tilbyr teknologiløsninger til små og mellomstore banker i Norden. Målet deres er å støtter sine kunder med integrerte IT-tjenester som forbedrer bankdrift og kundeopplevelser, samtidig som de legger til rette for innovasjon og nye digitale løsninger.

Resultatforbedringen er oppnådd til tross for de generelle kostnadsøkningene, samt økende compliance- og sektorkrav. I en pressemelding sier selskapet at dette først og fremst skyldes et et sterkt kostnadsfokus samt engangsinntekter knyttet til uttreden av Eika

Omtrent 80 prosent av veksten i 2023 retter seg mot flere eller alle de nordiske landene, og de satser på en videre nordisk utvikling innen områder som compliance, automatisering, betalingsområder samt digitale kundekanaler og selvbetjening.

SDC i 2023

Et knippe nøkkeltall fra årsrapporten for 2023. Tilsvarende tall fra 2022 i parantes.

🟢 Egenkapitalavkastning: 4,3% (2,4%)

🟢 Nettoomsetning: 1 837 millioner DKK (1 703 millioner DKK)

🟢 Resultat etter skatt: : 31,407 millioner DKK (16,598 millioner DKK)

🟢 Soliditetsgrad: 42,8% (38,8%) .

🟢 Egenkapital: 747 millioner DKK (709 millioner DKK)

– I 2024 har vi fokus på å sikre økt profesjonalisering og samarbeid på tvers av SDC-fellesskapet, og ikke minst møte kundenes forventninger til våre leveranser av konkurransedyktige, tverrnordiske løsninger, sier administrerende direktør Torben Finnemann i en pressemelding.

– I tillegg har vi nettopp åpnet kontor i Bergen, og vi har store forventninger til våre pågående positive dialoger på det norske markedet. Vi ser gode muligheter til å oppfylle våre vekstambisjoner og dermed styrke vår leveranse og konkurransekraft ytterligere.