RESULTAT

Sparebank 1 Sørøst-Norge:
– Bedre enn vi kunne forvente

Til tross for fortsatt lav utlånsvekst leverer Sparebank 1 Sørøst-Norge sterkere resultat i første kvartal.

Konsernsjef Per Halvorsen i Sparebank 1 Sørøst-Norge.
Publisert Sist oppdatert

Sparebank 1 Sørøst-Norge, som er på vei inn i en fusjon med Sparebank 1 SR-Bank for å bli Sparebank 1 Sør-Norge, leverer et sterkt første kvartal i 2024 med økt egenkapitalavkastning og et resultat som øker med 68 millioner kroner sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor.

SB1 Sørøst-Norge i Q1:

Nøkkeltall fra første kvartal hos SB1 Sørøst-Norge. Tilsvarende kvartal i 2023 i parentes.

Egenkapitalavkastning: 11,9% (10,4)

Netto renteinntekter: 526 mill. (483)

Resultat etter skatt: 388 mill. (320)

Netto rentemargin: 2,31% (2,18%)

Utlånsvolum: 105,5 milliarder (104,4)

12 måneders utlånsvekst: 1%

Kostnadsprosent: 40%

Tap: 24 mill. (-1)

Ren kjernekapital: 18,9% (19,1%)

Innskuddsdekning: 72,7% (77,3%)

– Jeg er fornøyd med resultatet og det vi får til sammen. Til tross for utfordrende tider for mange privatpersoner og bedrifter, ser vi heldigvis at det går noe bedre enn vi kunne forvente i regionen vår, sier konsernsjef Per Halvorsen i Sparebank 1 Sørøst-Norge i en pressemelding.

Etter å ha gjennomgått flere fusjoner den siste tiden har banken tidligere uttalt til BankShift at den svake utlånsveksten kommer av at man har gjort en opprydding i bankens porteføljer. Utlånsveksten har fortsatt ikke kommet tilbake, men banken skriver at veksten tok seg opp på slutten av kvartalet.

– Økt pris- og kostnadsnivå har ført til lavere økonomisk aktivitet, spesielt innenfor bygg- og anleggsvirksomhet i regionen og særlig innenfor nybygg av leiligheter, og omsetning av fritidseiendom og næringsbygg. Også privatmarkedet er påvirket av den økonomiske situasjonen.

– I konsernets regnskap kommer dette til uttrykk gjennom lavere utlånsvekst og lavere aktivitet i eiendomsmeglingsforetakene. Kredittveksten i regionene har vært fallende gjennom 2023 og forventes å bli relativt svak også i 2024, skriver banken.

Ja til fusjon

Konkurransetilsynet har gitt grønt lys til fusjonen mellom SB1 Sørøst-Norge og SB1 SR-Bank, og konsernsjef Halvorsen mener fusjonen vi bidra til større muligheter for banken.

– Det nye finanskonsernet vil være til stede i lokalsamfunnene med enda større konkurransekraft, noe som skal komme bedrifter og privatkunder til gode. Vi har mål om å bidra til at enda flere bedrifter etablerer seg her i tiden fremover, og skal også skape mange attraktive arbeidsplasser i området vårt, sier Halvorsen.