KARRIERE

Sparebanken Møre bytter sjeføkonom etter 23 år

Kristian Tafjord (35) tar i dag, 12. februar, over stafettpinnen som sjeføkonom etter Inge Furre (66) i Sparebanken Møre.

Kristian Tafjord tar over etter Inge Furre.
Publisert Sist oppdatert

Furre har vært sjeføkonom i Sparebanken Møre siden 2001. Han har imidlertid ingen planer om å gi seg i banken ennå, men vil ifølge en pressemelding hovedsakelig fungere i en «støttefunksjon».

– Kontakten med næringslivet og offentlig sektor har gitt meg kunnskap jeg har kunnet anvende i det daglige arbeidet. Interessen for samfunnsøkonomi og finansmarkeder er stor i fylket. Kristian er en særdeles velkvalifisert etterfølger, og jeg er overbevist om at både banken og våre kunder vil få stor glede av hans fagkunnskap i årene fremover, sier Furre om sin arvtager.

Administrerende direktør Trond L. Nydal mener den avtroppende sjeføkonomen har hatt stor betydning for banken.

– Inge Furre har vært en markant fagperson i makromiljøet nasjonalt, og en svært viktig ressurs for oss og kundene våre, sier han.

Arvtakeren Tafjord studerte samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo, og har en master med fordypning i makroøkonomi. Etter studiene jobbet han i seks år i Norges Bank, blant annet som analytiker og trader innenfor renter og valuta. 

I 2018 flyttet han tilbake til Sunnmøre sammen med familien, og etter noen år i rådgivnings- og investeringsselskapet Converto, startet han i Sparebanken Møre våren 2023.

– Det er mange dyktige sjeføkonomer i Norge, og flere av dem har jeg også hatt gleden av å jobbe sammen med. De fleste er imidlertid basert i hovedstaden, og jeg håper å kunne ha et mer spisset fokus på hva de makroøkonomiske endringene betyr for den fantastisk spennende regionen vi bor i, sier den nyansatte sjeføkonomen i en pressemelding.