KARRIERE

Spiten takker for seg: – Naturlig for meg å gå videre

Ingjerd Blekeli Spiten byttes ut som direktør for personmarkedet i DNB. Ny rolle i banken fristet ikke.

Ingjerd Blekeli Spiten
Publisert Sist oppdatert

Mandag formiddag ble det kjent at DNB gjør store endringer i konsernledelsen.

Blant annet byttes den profilerte direktør for personmarkedet, Ingjerd Blekeli Spiten, ut i det syvende året i stillingen.

– I dag takker jeg av etter mer enn seks år som leder for Personmarkedet i DNB. Det har vært en utrolig givende, intens, morsom og utviklende jobb, skriver hun i et innlegg på Linkedin.

– Nå starter en ny fase i banken, og da var det naturlig for meg å gå videre, skriver hun videre.

Spiten takker også konsernsjef Kjerstin Braathen for samarbeidet, og beskriver erstatteren sin, tidligere teknologisjef Maria Ervik Løvold, som en som «brenner for kundene og banken».

DNB har i anledningen gjort ledelsen utilgjengelig for intervju, og svarer ikke på spørsmålene BankShift har sendt skriftlig.

I stedet skriver konsernsjef Kjerstin Braathen følgende i en epost om endringen:

– Ingjerd har ledet Personmarkedet i over seks år og levert veldig gode resultater på mange områder. Hun og teamet i Personmarkedet har ledet an i utviklingen av de gode digitale løsningene våre, og hun har vært en pådriver for å gi kundene den beste økonomiske rådgivningen og gode sparevaner, blant annet gjennom arbeidet med Huninvesterer.

Samtidig skriver hun at banken er over i en ny fase etter at Sbanken-fusjonen ble gjennomført for noen uker siden.

– Der vi skal koble teknologi og forretning enda tettere sammen slik at vi kan fortsette å bygge den beste banken for kundene våre. Jeg ønsket å ha med Ingjerd videre på laget i en ny rolle, men jeg har full respekt for at hun nå går videre. Jeg vil takke Ingjerd for samarbeidet og for engasjementet hennes for kundene og banken.

Hva den nye rollen Spiten ble tilbudt innebar, er foreløpig uvisst.