FUSJON

SR-Bank-fusjonen mistet kapteinen: – Alt fortsetter som normalt

Finansdirektør i Sparebank 1 SR-Bank, Inge Reinertsen, er eneste bekreftede leder for ny fusjonert bank etter at konsernsjefen gikk av. Reinertsen forklarer at fusjonen går på skinner.

Finansdirektør i Sparebank 1 SR-Bank, Inge Reinertsen.
Publisert Sist oppdatert

Sparebank 1 SR-Bank er i en fusjonsprosess med Sparebank 1 Sørøst-Norge. Den juridiske fusjonen er planlagt til 1. oktober og den fusjonerte banken skulle ledes av konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank, Benedicte Schilbred Fasmer. Men i slutten av mai ble det klart at hun forlater banken til fordel for Telenor. 

Det er fortsatt en lederkabal som skal løses mellom de to bankene. De to andre direktøren som er bestemt for den nye banken er finansdirektør i Sparebank 1 SR-Bank, Inge Reinertsen, og 

Per Halvorsen som blir viseadministrerende direktør i den fusjonerte banken. Reinertsen sier til BankShift at fusjonen går som planlagt.

– Vi har jobbet godt sammen med vår fusjonspartner og som finansdirektør er det viktigste for meg at vi blir godt kjent. Det er vi godt i gang med og alt fortsetter som normalt, sier Reinertsen.

Han poengterer at den fusjonerte banken vil bli en stor aktør på Oslo børs og vil bli notert for rundt 50 milliarder kroner.

– Vi er blitt en SIFI-bank og at vi nå blir enda større vil gjøre at vi får tilgang til nye investorer som vi ikke har hatt kontakt med tidligere, påpeker Reinertsen.

Finansdepartementet bestemte at Sparebank 1 SR-Bank er et systemviktig foretak (SIFI) i september i fjor. Måneden etter meldte banken i en børsmelding at Moody's oppgraderte kredittratingen til banken fra A1 til Aa3.

– Det er det nest høyeste en bank har i Norge, kommenterer Reinertsen.

– Kommer dere til å få en bedre rating nå som dere er spredt på et enda større geografisk område?

– Det må vi vente å se, svarer Reinertsen.