KARRIERE

Tar over som IT-direktør i Eika etter to år som innleid konsulent

Etter to år som innleid, trer Marius Furulund inn som konserndirektør IT i Eika Gruppen etter Steinar Simonsen, som nå er toppsjef i bankalliansen.

Marius Furulund er ansatt som konserndirektør IT i Eika Gruppen.
Publisert Sist oppdatert

I to år har Marius Furulund vært såkalt programleder for Eika-bankenes utskifting av kjernebanksystem fra SDC til Tietoevry, som innleid konsulent fra Capgemini Invest.

Nå er han ansatt som konserndirektør IT, etter at Steinar Simonsen rykket helt opp til toppjobben i Eika Gruppen.

– Eika-bankene har en robust, standardisert teknologiplattform som etter min mening gir et ideelt utgangspunkt for å sammen sørge for at vi tar ut verdien av plattformen og videreutvikler den med ny og stadig forbedret funksjonalitet, sier nyansettelsen i en pressemelding.

Fremover vil det fortsette å skje en rask utvikling innenfor teknologiområdet i banksektoren, mener han.

– Det blir viktig at vi i Eika evner å utnytte oss av de mulighetene det gir samtidig som vi sørger for en trygg, stabil og sikker anvendelse.

Den nye Eika-sjefen Steinar Simonsen, som tiltrådte stillingen i forrige uke, omtaler IT-området som navet i hele Eika-alliansen.

– Og derfor noe av det viktigste vi arbeider med i Eika. Jeg er derfor svært glad for at Marius har takket ja til stillingen som konserndirektør IT. 

Furulund tiltrer stillingen i løpet av første kvartal 2024.