SAMMENSLÅING

Tilsynet godkjenner fusjonen: – Gleder oss til å bli Rogaland Sparebank

Sandnes Sparebank og Hjelmeland Sparebank har nå fått siste godkjenning for fusjonen, og ser for seg å ha gjennomført fusjonen allerede i sommer.

Administrerende direktør i Sandnes Sparebank, Trine Karin Stangeland.
Publisert

Finanstilsynet har nå gitt nødvendige tillatelser til gjennomføring av fusjonen mellom Sandnes Sparebank og Hjelmeland Sparebank.

– Vi gleder oss til å bli Rogaland Sparebank. Vi har ambisjoner om å bli den ledende lokale sparebanken i Rogaland, sier administrerende direktør Trine Stangeland i Sandnes Sparebank.

Bankene skriver av sammenslåingen blir gjennomført 1. august i år.

Det er Stangeland som fortsetter som administrerende direktør i Rogaland Sparebank, som den fusjonerte banken vil hete, og Stangeland opplever prosessen som positiv fra begge banker.

– Vi er glade for at den siste formelle godkjenningen nå er på plass. Vi har god kontroll på fusjonsprosessen, og jeg opplever at det er god stemning både blant kunder og ansatte i begge banker. Nå ser frem til å ta en enda større og tydeligere posisjon i regionen. Det er ingen tvil om at vi blir sterkere som Rogaland Sparebank, sier Stangeland.

Konsernet får 183 ansatte, der 151 vil jobbe i Rogaland Sparebank, mens 32 ansatte jobber i Aktiv Eiendomsmegling. Bankens forvaltningskapital kommer på i underkant av 39 milliarder kroner.

Den sammenslåtte banken vil få en eierandel i Eika på 9,84 prosent