EKSPANSJON

Tolga-Os etablerer seg på Hamar

Konkurransen i Hamar-området tetter seg til når enda en aktør ser vekstpotensiale i regionen.

Administrerende banksjef Per Arild Eggen i Tolga-Os Sparebank.
Publisert

I en pressemelding skriver Tolga-Os Sparebank at banken nå etablerer seg på Hamar, og er klar for videre vekst.

– Etter tidenes vekst og resultat i 2023 er vi rigget og klare for å klatre mot neste nivå, sier administrerende banksjef Per Arild Eggen i Tolga-Os Sparebank i meldingen.

Planlagt inntog i Hamar er i løpet av høsten 2024.

– Hamar er et fryktelig spennende område for oss og et naturlig valg for videre vekst 18 år etter en særdeles vellykket etablering på Elverum, sier Eggen.

Tolga-Os Sparebank gikk i oktober 2021 inn i Lokalbank-alliansen, sammen med ni andre sparebanker. En av grunnene til at man nå så til Hamar, var nettopp fordi Lokalbank-alliansen ikke fantes der allerede.

– For å bevare selvstendigheten vår må banken fortsette å vokse. Dette gjør vi ved å etablere oss i vekstmarkeder. Hamar som pendlerby til Oslo og froventet økt bosetting i forbindelse med stor-sykehus, gjør dette til et godt strategisk valg og et naturlig steg for oss, sier styreleder Bjørg Ryen.

– Hamar trenger en Lokalbank-bank, legger Ryen til, og viser til at alliansen ikke har noen andre banker på den siden av Oslo.

Konkurranse i markedet

Tolga-Os Sparebank er ikke første bank som etablerer seg i området den siste tiden. Etter at Totens Sparebank, som var en Eika-bank før fusjonen med Sparebank 1 Østlandet, nå nettopp blir en Sparebank 1-bank, har Grue Sparebank etablert seg på Hamar, samtidig som at Aurskog Sparebank etablerer seg på Toten, mens Etnedal Sparebank ser etter lokaler på vestsiden av Mjøsa, i Gjøvik og Toten, og Ringerike Sparebank går inn lenger sør, i Råholt.

For Tolga-Os Sparebank er det fortsatt noen brikker som skal på plass. Blant annet å finne lokaler til det nye kontoret.

– Det er noen brikker som skal på plass før vi håper å kunne klippe snora utpå høstparten en gang. Vi må både finne oss egnede lokaler og solide ansatte. Vi har allerede en rådgiver ansatt og klar i Pål Marthinsen, som skulle være en velkjent skikkelse for mange kunder i Hamar-markedet etter å ha jobbet som rådgiver i flere banker der de siste 20 årene. Samtidig gleder vi oss veldig til å finne enda to solide rådgivere til. Den prosessen begynner vi på umiddelbart, sier Eggen.

Tolga-Os har i dag hovedkontor på Tolga og avdelingskontor på Os, Tynset, Folldal og Elverum.