KARRIERE

Valle Sparebank får ny toppsjef

Den lille sparebanken på Sørlandet får i august ny banksjef.

Valle Sparebanks nye administrerende direktør, Elisabeth Slettedal. Her mellom sjeføkonom Tore Grobæk Vamraak i Sparebanken Sør (til v.) og leder for Sparebanken Sør Markets, Jan Egil Norheim.
Publisert Sist oppdatert

Elisabeth Slettedal blir ny administrerende banksjef i Valle Sparebank fra 1. august. Hun tar over etter at nåværende sjef, Jostein Rysstad, trer inn i sin nye jobb som finans- og kraftforvalter i Konsesjonskraft, skriver Fædrelandsvennen.

Slettedal har tidligere vært banksjef i Stavanger for Sparebank 1 SR-Bank, daglig leder i advokatfirmaet Tofte, og nå sist leder prosess og utvikling bedriftsmarked i Sparebanken Sør.

– Det blir gøy å se både likhetene og forskjellene. Det som er helt likt, er kundene, og det er kundene som er det aller viktigste. En solid bank trenger kunder, sier Slettedal til avisen.

Selv om den lille banken på sørlandet nå får nye banksjef, betyr det ikke at det ikke er fellestegn på den gamle og den nye sjefen. Rysstad er nemlig sauebonde, noe Slettedal spøker med til Fædrelandsvennen.

– Jeg tøyset med at det var et kriterium å ha erfaring med sau. Jeg bodde nemlig et år på en sauefarm i Australia etter studiene, sier Slettedal.