BETALING

Vipps lanserer Spleis-utfordrer

Vipps-kasse blir den første Mobilepay-tjenesten som rulles ut i Norge.

Med Vipps-kassen skal det bli enklere å samle inn penger til øremerkede formål.
Publisert Sist oppdatert

Vipps-kasse er navnet på den siste tjenesten fra Vipps. Den skal gjøre det enklere å samle inn penger til øremerkede formål som klassekassen, 50-årsgaven til kollegaen på jobben eller utenlandsturen med vennegjengen.

Det vil si en tjeneste som på mange måter minner om det Sparebank 1-eide Spleis har hatt suksess med her til lands.  

– Løsningene er ikke helt like, men ja, vi blir konkurrenter om klubb- eller klassekassen, sa Rune Garborg til BankShift tidligere i år da han avslørte at tjenesten var på gang.

En orangekopi

Ifølge Vipps er Vipps-kasse en «oransjekopi» av MobilePay-tjenesten Box, som har vært tilgjengelig i Danmark og Finland i mange år. 

– Nå håper vi at nordmenn har lyst til å bruke Vipps-kasse for å forenkle innsamlingene sine, sier sier leder for Mennesker og Merkevare, Elisabeth Myhre, i i en pressemelding.

– Pengene som samles inn bor i Vipps-kassen, og ikke på kontoen din. Dermed får du en god og enkel oversikt i Vipps, fortsetter Myhre

Koster 19 kroner per tusenlapp

Det er gratis å opprette en Vipps-kasse, og hver bruker kan til enhver tid administrere tre aktive Vipps-kasser. For hver tusenlapp som samles inn, trekkes 19 kroner fra totalsummen som betaling for tjenesten. 

– Nå er det slutt på alt knotet med å måtte finregne på hvilke penger som kommer fra hvilke folk. I stedet er det bare å samle inn penger enkelt og ha det gøy med resultatet, sier Myhre i meldingen.