KARRIERE

Hun blir ny operativ sjef i Stack by me

Caroline Hunter var med og startet neobank-forsøket Astat sammen med ektemannen Axel. Nå er hun klar for en ny fintech-startup.

Caroline Hunter tar over som COO Stack by me etter Anita Olsrud
Publisert

Det er travle tider i investeringsstartupen Stack by me.  Nylig sikret selskapet seg finansiering for det kommende året, etter å ha hentet ni millioner kroner i en folkefinansieirngskampanje hos Folkeinvest. 

I månedsskiftet februar-mars venter lansering av en oppgradert app der det også blir mulig å handle aksjer i tillegg til fond, og selskapet er fullt opptatt av å teste ut at all funksjonalitet er på stell.

LES MER:  Byr opp til kamp om emisjonspengene til norske startups

Var med og startet Astat

Nå bytter Stack by me også operativ sjef. Avtroppende COO, Anita Olsrud vender tilbake til bankverden for å jobbe med verdipapiroppgjør i Handelsbanken.

Inn kommer Caroline Hunter, som er godt kjent med både startups og fintech-verdenen. I 2020 flyttet hun og ektemannen Axel Hunter fra Storbritannia til Norge og startet Astat.  

Det skulle bli en digitalbank for frilansere og SMB-er, men noen måneder etter at Russland gikk til angrep på Ukraina var pengene slutt og satsingen over. I Astat var Hunter både COO og juridisk ansvarlig. 

Etter det var Hunter CDO i QRTD, Morten Klein-satsingen på sosial shopping, og siste halvår har hun som COO jobbet med å sluttføre omvandlingen av Elekt fra strømselskap til teknologiselskap. 

– Caroline har en bemerkelsesverdig bakgrunn som COO og har demonstrert en unik evne til å integrere juridisk innsikt med innovative teknologiløsninger, sier daglig leder i Stack by me, Madeleine Bjørnestad Røed.

LES MER: Fikk konsesjon - snart åpner Stack by me for aksjehandel

Skal jobbe med ny konsesjon 

De tidligere jobbene har gitt Hunter god erfaring fra konsesjonsarbeid både i Astat og Elekt. En erfaring som Røed håper skal komme også Stack by me til gode. 

I sommer fikk Stack by me konsesjon som verdipapirforetak og kan dermed fungere som distributør av fond og akjser, men Røed ønsker gjerne å få på plass en tillatelse fra Finanstilsynet slik at selskapet også kan tilby rådgivningstjenester.

– Compliance blir en viktig oppgave for Caroline, men med erfaringen av å skrive konsesjonssøknader er det naturlig at hun også vil bidra til å utvide konsesjonen vår, sier Bjørnestad Røed. 

Har fulgt Stack siden starten

Hunter selv ser frem i mot til å begynne i Stack by rett over nyttår.

– Jeg har fulgt Stack by me fra starten, de begynte omtrent parallelt med Astat, og har stor respekt for hva Madeleine og Christine har oppnådd, skriver Hunter i e-post til BankShift.

Hun forteller at hun alltid har hatt en lidenskap for investeringer, og liker Stack by mes måte å skape engasjement på slik at folk tør å begynne å investere.

– Jeg er overbevist om at jeg kan tilføre betydelig verdi til den videre utviklingen av Stack by me, skriver Hunter som også er åpen om at to runder med nedbemanning i Elekt bidro til å hun ønsket å utforske nye muligheter.

I tillegg til startup-erfaringen fra Norge, har Hunter også juridisk erfaring fra en rekke selskaper i Storbritannia der hun i hovedsak jobbet med GDPR- og datavernspørsmål.

Hunter har en Master i juss fra Anglia Ruskin University.