FINTECH

Klarna-sjefen tror at KI vil erstatte nyansettelser  

«Selskapet vil krympe»­, sier Sebastian Siemiatkowski i et intervju med britiske The Telegraph.

Sebastian Siemiatkowski, konsernsjef og gründer i Klarna. Her fra Slush i 2022
Publisert Sist oppdatert

De eneste som kan håpe på å få jobb i Klarna om dagen, er ingeniører. 

For alle andre jobber har den svenske fintech-giganten innført fullt rekrutteringsstopp. Det kommer frem i et nytt intervju med gründer Sebastian Siemiatkowski i  den britiske avisen The Telegraph.

Årsaken er ikke helt uventet det siste årets store KI-revolusjon. Og få tech-sjefer har vært like opptatt av KI som Klarna-sjefen Siemiatkowski.

Det har han vært helt siden han i vinter kom i kontakt med Open AI-sjef Sam Altmann, og kort tid etterpå kunngjorde at Klarna var blitt et av de første varemerkene i verden som hadde inngått ett samarbeid med Open AI om bruk av Chat GPT.

Da Klarna i slutten av august la frem tallene for første halvår, fikk man et nytt hint om hvor avgjørende Siemiatkowski mener at KI er. 

«Klarna kommer til å bli den digitale assistenten som ser til forbrukernes beste, sparer dem tid og penger, og gjør dem mindre urolige. For seks måneder siden var dette en visjon. I dag er det en virkelighet som vi aktivt skaper»   skrev Klarna-sjefen i sitt brev til aksjonærene.

I The Telegraph-intervjuet, som er gjengitt i Breakit. kommer enda et bevis på hvordan KI er i ferd med å støpe om Klarna som selskap.

– Ting som før tok lang tid å gjøre for et menneske, kan gjøres mye raskere og i færre trinn i dag. Derfor trenger vi færre mennesker til å gjøre samme ting, sier Siemiatkowski i intervjuet.

Det betyr at ikke at Siemiatkowski har noen planer om å si opp folk, men at ansatte som slutter frivillig i selskapet i langt mindre grad vil bli erstattet. 

–  Selskapet vil krympe, sier Klarna-sjefen i intervjuet.