FINTECH

Ny nordisk fintech-akselerator investerer opptil tre millioner i selskapene som deltar

Sveitsiske Tenity slår seg sammen med Copenhagen Fintech for å finne fremtidens fintech-startups i Norden.

Nordic Fintech Week er av satsingene som har bidratt til å bygge et sterkt fintech-miljø i Købehavn.
Publisert

Et nytt akseleratorprogram kalt New Nordic Challengers er lansert for å sette fart på utviklingen av fintech-startups i Norden og Baltikum. 

New Nordic Challengers tilbyr deltakerne sine presåkornsinvestering og hjelp med skalering. Deltakerne får 50.000 euro i forhåndskapital, og kan få en potensiell oppfølgingsinvestering på opptil en kvart million euro, eller omkring tre millioner kroner.

Programmet skal også hjelpe med å sette unge fintech-startups i kontakt med bransjeeksperter, teknologiselskaper og investorer, samt tilby mentortjenester fra erfarne gründere.

Zürich møter København

Programmet er et samarbeid mellom Tenity, en tidligfaseinvestor basert i Zürich, og Copenhagen Fintech, som siden 2016 har jobbet med over 500 nordiske fintech-startups fra tidligfase til akselerering. 

Tenity har over 20 års erfaring med inkubatorprogrammer for startups og spesialiserer seg blant annet på fintech.

De er aktive i Sveits, Singapore, Spania, Tyrkia og Storbritannia, og etablerte seg i 2022 i Norden og Baltikum, med baser i henholdsvis Stockholm og Tallinn. Selskapet har et uttalt mål om å støtte oppstartsbedrifter som skal «shake up the world of finance.»

– Med denne nye plattformen ønsker vi å tilrettelegge for at de mest lovende oppstartsbedriftene innen fintech kan vokse og konkurrere på en internasjonal arena, sier Andreas Iten, CEO og partner i Tenity, i en pressemelding.