KREDITTKORT

Bank Norwegian må betale etter fransk hotelldisputt

Kredittkort-utstederen var uenig, men må ta deler av den lille regningen etter behandling av saken i Finansklagenemnda.

Eiffeltårnet i Paris.
Publisert Sist oppdatert

Høsten 2023 overnattet en mann på et hotell i Rambouillet like utenfor Paris i Frankrike. Utsjekkingstidspunktet var klokken 11, men mannen forlot hotellet noe senere. Han selv sier like før klokken 13, hotellet sier etter klokken 15. Forskjellen er at man må betale for en ekstra natt hvis man blir fire timer etter utsjekk. Hotellet trakk dermed 119 euro for en ekstra natt fra mannens kredittkort, utstedt av Bank Norwegian.

Ifølge mannen hadde han blitt enig med hotellet på forhånd om at han kunne bli til klokken 15.30 for 70 euro. I etterkant har ikke mannen og hotellet blitt enig, og da må Bank Norwegian ta regningen. Det har Finansklagenemnda nylig avgjort.

Nemnda mener at det er bevist at mannen sjekket ut før klokken 13 og at hotellet dermed ikke hadde rett til å belaste kortet med mer en 70 euro.

– Det følger av finansavtaleloven at en forbruker ved betaling av varer eller tjenester med kredittkort kan gjøre gjeldende de samme innsigelser og pengekrav overfor finansforetaket som forbrukeren kunne gjøre gjeldende mot selgeren eller tjenesteyteren, skriver Finansklagenemnda i sin avgjørelse.

Bank Norwegian må dermed dekke 49 euro eller rundt 550 norske kroner.