FUSJON

Bankfusjon godkjent

Nå gjenstår kun myndighetsgodkjenninger før Eidsberg Sparebank og Marker Sparebank blir én.

Gruppeute: Fra venstre: Anders Gimmingsrud (styreleder Eidsberg), Rune Iversen (adm banksjef Marker), Bjørg Dalane (styreleder Marker) og Glenn Haglund (adm banksjef Eidsberg).
Publisert Sist oppdatert

I mars inngikk Eidsberg Sparebank og Marker Sparebank en intensjonsavtale om sammenslåing av bankene. Mandag 29. april godkjente bankenes generalforsamlinger fusjonen, og dermed gjenstår kun myndighetenes godkjent-stempel før sammenslåingen er i boks.

Fusjonen ble vedtatt enstemmig i Eidsberg, som er overtakende bank, og med flertall i Marker. Protokollene er foreløpig ikke offentliggjort, og det er dermed ikke kjent hvor mange stemmer som var for og mot fusjonen.

– Beslutningen sikrer at det nå kan skapes en svært solid og konkurransedyktig bank med sterk lokal tilstedeværelse og som kan møte morgendagens utfordringer og håndtere det økende antall reguleringer og regelverk innen bank- og finanssektoren, sier leder for generalforsamlingen i Eidsberg Sparebank, Knut Herland, i en pressemelding.

– Fusjonen har vært godt utredet av alle bankens organer, og bidrar til å sikre bankkontorene lokalt for fremtiden – både gjennom avtaleverket og ved at den nye banken blir i stand til å møte de økte kravene til næringen og de kompetansebehovene som følger av det, sier leder for generalforsamlingen i Marker Sparebank, Marianne Hermanseter.

Sammenslåingen er fremdeles betinget at nødvendige myndighetsgodkjennelser gis. Det tas sikte på å gjennomføre sammenslåingen i løpet av 2024.

Den sammenslåtte banken vil operere under navnet Marker og Eidsberg Sparebank. Den vil ha 86 ansatte og 32.000 kunder, primært i Østfold.

Banken vil basert på regnskapstall ved årsskifte ha 17 milliarder kroner i forretningskapital og 13,6 milliarder kroner i forvaltningskapital. Marker Sparebank bidrar inn i den nye banken med én milliard kroner i grunnfondskapital, mens Eidsberg Sparebank bidrar med 1,2 milliarder kroner. Den sammenslåtte banken får dermed en grunnfondskapital på over 2,2 milliarder kroner fra oppstart.

– Vi er veldig fornøyde med at generalforsamlingen har gitt sin tilslutning til fusjonsplanene. Sammenslåingen er sterkt ønsket av de ansatte i begge banker og de gleder seg til å begynne å samarbeide og lære av hverandre i et større og veldig kompetent fagmiljø, sier administrerende banksjef Glenn Haglund i Eidsberg Sparebank.

Han skal lede den sammenslåtte banken. Nestkommanderende blir Øystein Ulsrød, som i dag er risiko- og compiance-sjef i Marker.

Dagens administrerende banksjef i Marker, Rune Iversen, er tiltenkt rollen som styreleder i den sammenslåtte banken, mens dagens styreleder i Eidsberg, Anders Gimmingsrud, blir nestleder.

– Nå starter integrasjonsprosessen, hvor de to bankene skal jobbe sammen og sette sammen ny ledergruppe og fordele funksjoner og oppgaver og ikke minst bygge en felles kultur. Vi ønsker å være en attraktiv bank som tiltrekker seg både dyktige medarbeidere og nye kunder, sier Haglund.