KARIERRE

Fasmer forlater SR-Bank

Konsernsjef i SR-Bank forlater banken til fordel for Telenor.

Konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank, Benedicte Schilbred Fasmer.
Publisert Sist oppdatert

Benedicte Schilbred Fasmer forlater rollen som konsernsjef i SR-Bank, det skriver Telenor i en børsmelding. Schilbred Fasmer går til rollen som konsernsjef i Telenor. Hun overtar etter Sigve Brekke fratrer 1. desember. Styret i Sparebank 1 SR-Bank har startet arbeidet med å finne hennes erstatter, og hun fortsetter i stillingen som konsernsjef inntil videre, skriver SR-Bank i en børsmelding.

Fasmer har vært konsernsjef i SpareBank 1 SR-Bank siden 1. januar 2021. Hun har tidligere vært konserndirektør i Fremtind Forsikring og konserndirektør i DNB hvor hun ledet Bedriftsmarked.

– Benedicte har gjort en fremragende jobb som konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank, og jeg vil takke henne for den innsatsen, engasjementet og resultatene hun har skapt i konsernet. Styret har igangsatt prosessen med å finne hennes etterfølger, og Benedicte vil fortsette i stillingen som konsernsjef inntil videre, sier styreleder Dag Mejdell i Sparebank 1 SR-Bank i børsmeldingen til SR-Bank.

– Sparebank 1 SR-Bank har opparbeidet en svært sterk markedsposisjon, og kommet langt i fusjonsprosessen med Sparebank 1 Sørøst-Norge. Jeg skal gjøre mitt ytterste for å sikre at dette fortsetter i det samme gode sporet. Jeg er helt trygg på at organisasjonen og ledelsen i Sparebank 1 SR-Bank vil håndtere arbeidet fremover på en god måte. Banken kommer fortsatt til å være landets flotteste og mest fremoverlente, også uten meg som konsernsjef, uttaler Schilbred Fasmer i børsmeldingen fra SR-Bank.

I børsmeldingen fra Telenor uttaler hun at hun føler seg utrolig privilegert som får muligheten til å lede Telenor. 

– Jeg har jobbet med digital innovasjon og transformasjon i to tiår, og etter min mening står bank og telekombransjen overfor ganske sammenliknbare endringer. Jeg ser veldig frem til å bidra til fortsatt vekst og kundefokus i Telenor, uttaler Schilbred Fasmer i børsmeldingen.

Styret i Telenor har vært på jakt etter den best kvalifiserte kandidaten til å lede Telenor, og vi er glade for at Benedicte Schilbred Fasmer har takket ja til å gå inn i rollen. 

– Vi trenger en konsernsjef med gode lederegenskaper, som forstår hvordan teknologi vil gjøre oss i stand til å levere sikre og gode kundeopplevelser, og en som vil sikre fortsatt lønnsom vekst for selskapet, uttaler styreleder i Telenor Jens Petter Olsen.