FORSIKRING I BANK

Fremtind-avtalen i boks: Slik er fremdriftsplanen

Innlemmingen av Eika Forsikring i bankkonsortiet Fremtind skjer tidligst i sommer.  Likevel gjennomføres lederskiftet i Eika nå.

Partene som danner landets tredje største forsikringsselskap sammen. Fremtind forsikring eies av Sparebank 1, DNB og Eika.
Publisert Sist oppdatert

Fredag inngikk Sparebank 1 Gruppen, DNB, Eika Gruppen , Fremtind Forsikring og Eika Forsikring, en endelig transaksjonsavtale. Det opplyser partene i en børsmelding.

De tre eierne overfører sine aksjer i Fremtind Forsikring og Eika Forsikring til et felleseid selskap som vil hete Fremtind Holding AS. 

Samtidig kjøper DNB «et antall aksjer» i dette selskapet fra Eika Gruppen, og deretter fusjoneres de to forsikringsselskapene.

Etter gjennomføringen av transaksjonen vil Fremtind Holding AS ha følgende eierfordeling, som kommunisert i desember:

 • Sparebank 1 Gruppen AS - 51,44 prosent
 • DNB Bank ASA - 28,46 prosent 
 • Eika Gruppen AS - 20,10 prosent 
 • Fremtind Holding AS vil være et datterselskap i SpareBank 1 Gruppen AS.

  I meldingen opplyses det at gjennomføringen av den endelige transaksjonsavtalen er betinget av at partene oppnår samtlige nødvendige myndighetsgodkjenninger uten vilkår som er «vesentlig tyngende». 

  Det forventes at transaksjonen tidligst vil kunne gjennomføres sommeren 2024.

  Som varslet blir toppsjef i Eika Gruppen, Hege Toft Karlsen, administrerende direktør i det sammenslåtte forsikringsselskapet.

  Hennes arvtaker i Eika er Steinar Simonsen, som i en årrekke har ledet teknologiarbeidet i gruppen. Det har hittil vært uvisst når skiftet skulle skje. I meldingen opplyses det at Simonsen tiltrer toppjobben allerede i dag, fredag 19. januar 2024.

  LES MER: