KARRIERE

Frendegruppen henter fra DNB og Stacc: – Ansettelsene sier noe om vår ambisjon

Ledergruppen i samarbeidet i Frendegruppen tar form, og flere ansettelser er ventet de neste ukene.

Stine B. Neteland og Magnus Skeie kommer fra henholdsbis Stacc X og DNB og går inn i lederroller i Frendegruppen.
Publisert Sist oppdatert

Bankene som distribuerer Frende forsikring gikk tidligere i år sammen om å opprette Frendegruppen. Der har daglig leder Hans Olav Ingdal jobbet for å få på plass et lederteam i gruppen, som nå har gjør sine to første ansettelser.

Magnus Skeie og Stine B. Neteland kommer fra henholdsvis DNB og Stacc og er tiltenkt lederroller i Frendegruppen.

– Med Stine og Magnus på plass har vi fått to svært fremoverlente ledere med den helt riktige erfaringen for det vi skal oppnå i Frendegruppen, sier Ingdal til BankShift.

Administrerende direktør og lederrådgiver

Magnus Skeie har de siste årene vært rådgiver for toppledelsen i DNB og Ingdal sier Skeie blir sentral i å sette Frendegruppens strategi og videreutvikle Frendegruppens portefølje av produktselskaper. Skeie har før DNB jobbet i Norne Securities.

Stine B. Neteland kommer fra rollen som administrerende direktør i Stacc X der hun har bistått banker med utvikling av digitale banktjenester. I Frendegruppen får hun rollen som operasjonell leder og leder for utvikling, og skal sammen med teknologimiljøene i Frendegruppen, bankene og produktselskapene sette retning for teknologisamarbeid som kostnadseffektivt bidrar til vekst i bankene.

– Jeg ser virkelig frem til å bli en del av Frendegruppen, bli bedre kjent med medlemmene og fortsette å utfordre og fornye bransjen. Vi skal bygge et sterkt og fremoverlent teknologimiljø som ikke bare tilrettelegger for lønnsom vekst for alle medlemmene i gruppen, men også øker vår konkurranse- og forhandlingskraft, sier Neteland.

Ingdal forteller at det skal komme ytterligere ansettelser de neste ukene, innen teknologi, innkjøp og kommunikasjon, og han understreker at samarbeidet skal ha en «liten og kostnadseffektiv administrasjon».

– Ansettelsen av Stine og Magnus sier noe om vår ambisjon om å bygge et fremtidsrettet og kostnadseffektivt teknologisamarbeid som skaper vekst for bankene våre, og om vår ambisjon om å utvikle produktselskaper som presterer på topp. Jeg gleder meg til begge er på plass, sier Ingdal.

Målet for lederen er å ha seks personer på plass rundt 1. august.