KAPITALKRAV

Grønt lys for Lunars kriseplan

Det danske finanstilsynet har godkjent planen som skal sørge for at utfordrerbanken opererer i tråd med skjerpede kapitalkrav.

Gründer og adm. dir i Lunar Group, Ken Villum Klausen vitnet tirsdag i saken mellom Instabank-aksjonærene og Lunar Bank.
Publisert

I kjølvannet av det sviende tapet mot Instabank-aksjonærene i Oslo Tingrett i februar, bestemte det danske Finanstilsynet å skjerpe kapitalkravene til Lunar kraftig.

Ved inngangen til måneden la utfordrerbanken frem sin plan for å imøtekomme de nye kravene. Blant annet skal Lunar hente et «tresifret millionbeløp». Banken vil imidlertid ikke fortelle om de øvrige tiltakene før de er iverksatt, av konkurransehensyn.

Planen har nå fått tilsynets godkjennelse.

– Vi er glade for at vår kapitalplan har fått grønt lys. Dette var som forventet, gitt den solide planen vi har utarbeidet for å sikre Lunars og våre kunders, ansattes, investorer og interessenters fremtid med et enda sterkere finansielt fundament, sier gründer og daglig leder Ken Villum Klausen i Lunar Group i en pressemelding.

Lunar opplyser at selskapet i månedene fremover vil holde markedet oppdatert om fremdriften i planen, i takt med at de ulike elementene blir realisert.