LÅN UTEN SIKKERHET

Instabank selger «betydelig del» av misligholdte lån i Norge

Nisjebanken mener salget vil forbedre kapitaldekningen, og skriver at porteføljen med misligholdte lån nå kun består av «yngre lån». 

Robert Berg, adm. dir. Instabank
Publisert Sist oppdatert

I en børsmelding skriver Instabank at banken nå har solgt en betydelig del av bankens misligholdte, usikrede lån. 

Verdien på porteføljen som selges er på rundt 167 millioner kroner, som vil gjøre at bankens NPL-ratio (non preforming loans) vil senkes fra 11,8 prosent til 9,6 prosent basert på rapporteringen fra første kvartal 2024.

Det er også de eldste misligholdte lånene som blir solgt, og Instabank skriver at de gjenværende NPL-lånene i Norge vil være under ett år gamle.

Til BankShift sa administrerende direktør Robert Berg i Instabank at han ikke var fornøyd med tallenes tale, da banken la frem rapporten for første kvartal.

– Vi vil fremover fokusere på bedret lønnsomhet. Vi er ikke fornøyde med en avkastning på egenkapitalen på under 15 prosent. Vi skal opp dit igjen, sa han.

Etter første kvartal hadde Instabank et resultat etter skatt på 18,2 millioner kroner, med tap på 46,3 millioner kroner.

Instabank skriver i børsmeldingen at salget av porteføljen «vil forbedre kapitaldekningen, redusere NPL-eksponeringen og bekrefter verdsettelsen av nedskrevne lån».