RETTSSAK

Lunar anker dommen

– Vi er overrasket over at retten er kommet frem til en annen konklusjon, sier Lunar Banks administrerende direktør Vibeke Bak Solok i en offisiell uttalelse.

Vibeke Bak Solok, CEO i Lunar Bank er overrasket over dommen.
Publisert Sist oppdatert

Mandag falt dommen i rettsaken mellom aksjonærene i Instabank og den danske utfordrerbanken Lunar. Dommen i Oslo tingrett endte med full seier til aksjonærene. 

Det innebærer at Lunar må betale Instabank-aksjonærene en erstatning på 1,77 kroner per aksje. I alt 116 aksjonærer får dele på 530 millioner kroner i erstatning.  Det betyr at største aksjonær Kistefos får nesten 150 millioner kroner.

I dommen kommer det frem at Lunar også må betale motparten saksomkostninger på 7,4 millioner kroner og erstatning for en skatteulempe på 22 prosent, noe som legger ytterligere 94 millioner kroner til sluttregningen.

Det er utfall som var langt fra det Lunar håpet på. I en uttalelse fra Vibeke Bak Solok, CEO i Lunar Bank, kommer frem at banken gjør seg klar for omkamp i lagmannsretten med en gang.

«Vi mener at vi har gjort alt i vår makt for å fullføre avtalen. Vi er derfor overrasket over at retten er kommet frem til en annen konklusjon. Vi ser frem til å igjen forklare vår side av saken for lagmannsretten, og har tillit til at ankesaken vil føre til en annen avgjørelse», sier Lunar-sjefen.