FUSJON

Sparebank 1 Sør-Norge utsettes til over sommeren

Storfusjonen mellom SR-Bank og Sørøst-Norge skyves på.

Konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank, Benedicte Schilbred Fasmer, under fremleggelsen av de siste kvartalsresultatene for 2023.
Konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank, Benedicte Schilbred Fasmer, under fremleggelsen av de siste kvartalsresultatene for 2023.
Publisert

Den 26. oktober 2023 offentliggjorde Sparebank 1 SR-Bank og Sparebank 1 Sørøst-Norge en plan for sammenslåing av de to konsernene, med sikte på gjennomføring 1. juli 2024. 

I en børsmelding i sammenheng med resultatene for fjerde kvartal, går det frem at den tidslinjen ryker.

– Det har skjedd en endring i tidslinjen. Vi er utålmodige og vil gjennomføre så fort som mulig. Men det er noen kapasitetsutfordringer hos eksterne partnere og leverandører som gjøre at vi har valgt å skyve på tidslinjen, sier administrerende direktør Benedicte Schilbred Fasmer i SR-Bank.

Det er derfor besluttet å skyve fusjonen til 1. oktober, gitt at de relevante myndighetsgodkjennelsene foreligger.

– Det er best å gjennomføre en fusjon ved inngangen til et kvartal og vi har derfor flyttet det til 1. oktober. Frem til da skal vi bruke tiden godt, sier Fasmer.

Begge de to fusjonspartnerne la frem fjorårets siste kvartalsresultater og foreløpige årsresultater torsdag morgen. Mens SR-Bank leverer over halvannen milliard på bunnlinjen for første gang, er det nær stillstand i Sørøst-Norge.