KJERNEBANK

Sparebanken Møre utvider kjernebank-avtalen med Tietoevry

Ny femårig avtale med Tietoevry på plass.

Administrerende direktør Trond Lars Nydal i Sparebanken Møre.
Publisert Sist oppdatert

Sparebanken Møre har inngått nye avtaler med selskapene Tietoevry Fintech Norway og Tietoevry Tech Services Norway, som blant annet omfatter kjerne- og betalingssystem og distribuerte tjenester knyttet til PC-er, nettverk- og infrastruktur. 

Avtalenes varighet er fem år. Banken opplyser i en børsmelding at avtalen ikke påvirker tidligere kommunisert kostnadsutvikling i 2024.

– Målet er at det skal være enkelt å bli og å være kunde i Sparebanken Møre. Da må vi ha gode og effektive verktøy for å videreutvikle banken, og for å tilpasse tjenestene til endrede behov hos kundene våre, sier Ove Skjeret, leder for forretningsutvikling i Sparebanken Møre, i en pressemelding.

Han har ledet forhandlingene med Tietoevry.

– Vi har videreført omfanget av dagens avtale, men i tillegg har vi kjøpt nye tjenester som blant annet kan brukes i arbeidet mot økonomisk kriminalitet og svindel, forteller Skjeret.

Tietoevry er den dominerende leverandøren av kjernebanksystemer i Norge. Selskapet har vært i hardt vær etter en rettssak som avslørte at Sparebank 1 har avtalefestet betydelig bedre betingelser enn de øvrige kundene.

Sparebanken Vest er blant aktørene som har signalisert at den ikke vil akseptere dagens vilkår fremover, og den nye bankalliansen Frendegruppen, som de er største aktør i, ser på mulighetene for å få på plass felles teknologiske løsninger.

Banksjef Pål Strand i en annen bank i samme allianse, Sparebanken Øst, uttalte i et intervju med BankShift at Tietoevry har utnyttet sin monopolstilling.

Tietoervy har for øvrig planer om å skille ut sin bankvirksomhet som eget selskap og børsnotere dette innen 1. juli inneværende år.