TEKNOLOGI

Utfordrerbank verdsettes til over 50 milliarder kroner etter Google-investering

Britiske Monzo har hentet 4,5 milliarder kroner i frisk kapital og forbereder ekspansjon til USA.

Monzo har banklisens i Storbritannia.
Publisert

Nylig hentet den britiske utfordrerbanken Monzo 430 millioner dollar, tilsvarende 4,5 milliarder kroner, i frisk kapital.

Ankerinvestor i runden var vekstfondet til Google-eier Alphabet, CapitalG. I tillegg investerte Google Ventures, HongShan Capital (tidligere Sequoia Capital China), samt de eksisterende eierne Passion Capital og Tencent. Prislappen passerte fem milliarder dollar, mer enn 50 milliarder kroner, ifølge rapporter fra blant andre Techcrunch.


Monzo har selv opplyst at pengene skal brukes på å utvide produktporteføljen, samt geografisk ekspansjon.

Under pandemien ble det i selskapets egen årsrapport stilt spørsmål ved bankens livsgrunnlag, men ifølge Sifted har Monzo fått fart på sakene takket være økt satsing på utlån og kreditt. Blant de ferskeste produktene de tilbyr, er en «kjøp nå, betal senere»-funksjon.

Med en prising på fem milliarder dollar, er det fortsatt et stykke opp til de ledende utfordrerbankene i markedet. Den seneste verdivurderingen av Revolut var på 33 milliarder dollar, mens tyske N26 har hentet penger til en prising på ni milliarder dollar.

Samtidig skal det nevnes at Monzo nå har hentet kapital i et særdeles stramt marked for venturekapital. 

Monzo ble grunnlagt i 2015 og rapporterer nå å ha ni millioner personkunder – hvorav to millioner ble kunder i fjor. Banken hevder å ha nådd lønnsomhet i fjor vår.

I Skandinavia er Monzo også kjent for å ha flørtet med tanken om å kjøpe den danske ufordrerbanken Lunar, som for tiden har store problemer som følge av et feilslått oppkjøpsforsøk av norske Instabank.