OPPKJØP

Konkurranstilsynet gir grønt lys – Nordea får kjøpe Danke Bank-portefølje

Nordea fikk i dag melding fra Konkurransetilsynet om at de får kjøpe personkundeporteføljen til Danske Bank

Nordea
Publisert Sist oppdatert

Konkurransetilsynet sendte ut en melding fredag morgen om at tilsynet har orientert Nordea om at oppkjøpet av personkundeporteføljen til Danske Bank blir godkjent.

Det skjer etter at tilsynet måtte utsette sin avgjørelse da fristen for vurderingen gikk ut for første gang. Den gang var det spesielt fire punkter Konkurransetilsynet pekte på, som gjorde at man trengte mer tid. Disse punktene gjaldt boligmarkedet, organisasjonsavtaler, koordinering mellom bankene og Private Banking.

– Konkurransetilsynet har nå vurdert oppkjøpet grundig og kommet til at Nordea sitt oppkjøp av Danske Bank ikke i betydelig grad vil hindre effektiv konkurranse i bankmarkedet. Dermed kan oppkjøpet gjennomføres, sier konkurransedirektør Tina Søreide i meldingen.

Prosessen

Konkurransetilsynet mottok meldingen 3. oktober 2023, etter at det ble klart av Nordea var ønsket kjøper fra Danske Banks side i sommer. 

Ved vurderingsfristen for tilsynet 7. november varslet Konkurransetilsynet at man trengte mer tid for å gjøre en grundig vurdering. 

Den nye fristen for Konkurransetilsynet var 12. januar 2024, men har altså 15. desember bestemt seg for at oppkjøpet ikke hemmer konkurransen i norsk banksektor, og at Nordea kan få kjøpe personkundeporteføljen til Danske Bank. 

Nordea og Danske Bank har tidligere uttalt at planen er å gjennomføre transaksjonen i slutten av 2024. Avtalen går ut på at Nordea betaler Danske Bank for antall kunder som overføres ved transaksjonstidspunktet.