PERSONMARKED

Ny undersøkelse: Få vurderer å bytte bank, og kundene vet ikke hva de kan spare

Undersøkelsen viser at det bare er ni prosent som planlegger å bytte bank i 2024.

Administrerende direktør Øistein Gamst Sandlie i Obos-banken.
Publisert Sist oppdatert

En undersøkelse utført av selskapet Yougov for Obos-banken viser at det er få som har, eller vurderer å bytte bank. Undersøkelsen viser at ni prosent planlegger å bytte bank i 2024, mens 14 prosent sier de har byttet bank siste 12 månedene, skriver Obos-banken i en pressemelding.

– Det er fortsatt et betydelig mindretall som sier de har byttet eller planlegger å bytte bank. Det synes jeg er litt overraskende gitt hvor mye rentene har økt og hvor mye fokus det har vært på at bankene tjener mer penger og at kundene bør være mer bevisste, sier administrerende direktør Øistein Gamst Sandlie i Obos-banken.

Undersøkelsen viser likevel en liten oppgang, da det var 13 prosent som svarte de hadde byttet bank, og fem prosent som planla å bytte bank i fjor.

Tror ikke man sparer på å bytte

Undersøkelsen som Obobs-banken har fått gjort viser videre at de man spurte, ikke trodde det var særlig å spare på å bytte bank. 15 prosent tror det er under 1.000 kroner i året å spare på et bankbytte, mens hele 64 prosent svarer “vet ikke” på hvor mye de tror de kan spare. Kun ni prosent tror man kan spare mer enn fem tusen kroner.

– Jeg mener folk er for pessimistiske til hva de kan spare på et bankbytte. Det kan fort skille inntil ett prosentpoeng mellom et lån med dårlige betingelser og et lån med gode betingelser. Har du da tre millioner kroner i lån vil det gi en årlig besparelse på 30.000 kroner